Tatlı kavunu seçmek meğer bu kadar basitmiş. Sadece tek şeye bakmak yetiyor

Tatlı kavunu seçmek meğer bu kadar basitmiş. Sadece tek şeye bakmak yetiyor

Kavun seçimi, tatlı ve olgun bir meyve almak isteyenler için önemli ipuçları belli oldu.

Kavun alırken ilk bakılması gereken özelliklerden biri kabuğunun durumu. Yumuşak kabuklu kavunlar genellikle tatlı olabilir, fakat bunun tek başına yeterli olmadığını belirtiyorlar.

Bazı kavunlar sert kabuklara sahip olmasına rağmen olgunlaşmış olabilir. Olgunluğunu anlamak için kavunun boyutuna göre ağırlığına dikkat etmek önemli. Ayrıca kavunun dibinin yumuşak olup olmadığını kontrol etmek de bir diğer kriter.

341469179865.jpgKavun seçiminde koklamanın da büyük önemi var. Dibinden hoş bir koku alıyorsanız, kavunun tatlı ve olgun olduğunu düşünebilirsiniz. Bunun yanı sıra kavunun sapının elinizde kalıp kalmadığını kontrol etmek de olgunluk göstergesi olarak kabul ediliyor.

Özellikle Kırkağaç kavununda bulunan tırtıklı ve düzgün çizgilerin, lezzetli bir kavun olduğunun işareti olduğu belirtiliyor.

Kavunun sağlık açısından da pek çok faydası bulunuyor. İçerdiği D vitamini, kalsiyum ve fosfor ile kemik sağlığını desteklerken, sodyum ve potasyum içeriği ile kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir, hafızayı kuvvetlendirir, göz sağlığını destekler, sindirim sistemini düzenler ve antioksidan etki gösterir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.