Tehlikeyi bile bile göze alıyorlar 'Hiç yormadan çabasız 20 bin lira kazanıyorlar

Tehlikeyi bile bile göze alıyorlar 'Hiç yormadan çabasız 20 bin lira kazanıyorlar

Yapay zekanın çığır tanımaz teknolojisi ile insanlar artık daha kolay yollardan yüksek paralar kazanmaya başladı.

Sadece sesini satarak para kazananların sayısı artıyor. Birçok vatandaş, seslerinin yapay zeka şirketlerince kullanılmasında sakınca görmeyip bu yola sıcak bakıyor. Ekstra bir çaba gerektirmeyen bu yöntem, yalnızca sesini kaydedip internete yüklemekle yetiniyor.

src-340x1912xyapay-zeka-ses-araci-kotuye-kullanilmaya-baslandi.jpgAncak her ses onaylanmıyor. Uzmanlar, bu yöntemin tehlikelerine dikkat çekerken, sesini satanların kazandığı miktarlar da göz önünde bulunduruluyor.

Yapay zeka teknolojisi, hayatımıza her geçen gün yeni bir yenilik getiriyor ve para kazanmanın yollarını da açıyor. Yapay zeka, ses sanatçılarının ekmeğine göz diktikçe, artık sesle para kazanmak için eğitim almak veya sanatçı olmak gibi gereksinimler ortadan kalkıyor. Yapay zeka şirketleri, uygun buldukları sesleri kullanarak sahiplerine para ödüyor. Bu yöntem, vatandaşlar arasında farklı yorumlara yol açıyor.

yapay-zeka-sahte-ses-dolandiriciligi-640x360.jpg

Ünlülerden tutun da para kazanmak isteyen herkes, artık yapay zeka aracılığıyla seslerini satabiliyor. Sesin beğenilmesi halinde reklam, eğitim videoları, bankacılık gibi birçok alanda sesli yanıt sistemlerinde kullanılabiliyor. Fiyatlar kişinin ses tonuna göre değişiyor. Bazıları 500 lira kazanırken, bazıları 1000 lira veya daha fazlasını kazanabiliyor. En dikkat çekici sesler ise 10 bin lira veya 20 bin lira gibi yüksek miktarlar kazanabiliyor.

Ancak sesini satmak isteyenlerin öncelikle belirli bir siteye üye olması ve ardından kaydettiği sesi yüklemesi gerekiyor. Yüklenen seslerin satılabilmesi içinse karakteristik bir sese sahip olması gerekiyor. Bu süreçte her ses kabul edilmiyor.

ekran-goruntusu-2024-02-28-113118.pngUzmanlara göre, sesini satmak o sesin dolandırıcıların eline geçmesi halinde tehlikeli olabilir. Gelecek yıllarda ses dolandırıcılığı ve derin sahtecilikte kullanılabilir. Bu nedenle, sesini satmayı düşünenlerin bu riskleri göz önünde bulundurması önemlidir.

ekran-goruntusu-2024-02-28-113137.pngVatandaşlar arasında farklı görüşler bulunuyor. Kimi, "Ne kadar verirlerse versinler satmam" derken, kimisi ise "Satarım, benim için hiç sorun olmaz. Ünlü olmayan bir insanın sesini satması bence sorun teşkil etmez" şeklinde konuşuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.