Teknoloji devi binlerce kişinin işine son verecek! Neredeyse her evde bulunuyor

Teknoloji devi binlerce kişinin işine son verecek! Neredeyse her evde bulunuyor

elektronik üreticisi şirket binlerce kişinin işine son vereceğini duyurdu.

Japonya merkezli elektronik üreticisi Toshiba, ülke içinde çalışan sayısının yüzde 6'sına denk gelen 4 bin personelini işten çıkaracağını açıkladı. Şirket, son dönemde yaşadığı finansal kayıplar nedeniyle yeniden yapılanma kararı aldı.

Toshiba'nın açıklamasına göre, bu işten çıkarmalar Kasım ayına kadar gerçekleşecek. Şirketin CEO'su Şimada Taro, işten çıkarmaları "acı veren bir karar" olarak nitelendirdi ve Toshiba'nın bir 100 yıl daha ayakta kalabilmesi için bu adımın gerekli olduğunu belirtti.

1x-1.jpgŞimada, güçlü bir sorumluluk duygusu hissettiğini vurgulayarak, firmanın reformlar yoluyla halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir işletmeye dönüşmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, şirketi yeniden büyüme yoluna sokmayı hedeflediklerini ve Toshiba'nın en iyi versiyonunu hayata geçirebilmek için yüzde 100 hazırlandıklarını dile getirdi.

3219834408-141c6e6d65-b.jpgToshiba, öz kaynaklarını altyapı, enerji ve dijitalleşme gibi büyüme alanlarına odaklayacak ve yan kuruluşları entegre ederek gereksiz operasyonları azaltmayı planlıyor.

Şirket, Nisan 2023-Mart 2024 dönemini kapsayan 2023 mali yılında 74,8 milyar yen (481 milyon dolar) net zarar ettiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.