Teknoloji devi krize yenik düştü. Binlerce çalışana kötü haber

Teknoloji devi krize yenik düştü. Binlerce çalışana kötü haber

Çip üreticisi Intel, maliyetleri azaltmak ve yeniden yapılanma sürecini finanse etmek amacıyla binlerce çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Şirketin bu hafta içinde işten çıkarmaları açıklaması bekleniyor. Intel, Perşembe günü ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklayacak.

i-43.webp

Intel'in küresel çapta 110.000 çalışanı bulunuyor. Şirket, daha önce 2022 yılında iş gücünde azaltmaya gideceğini belirtmiş ve 2023'te çalışan sayısını yaklaşık yüzde 5 oranında düşürmüştü. Ayrıca, çeşitli harcamalarda kısıntıya gitmişti. Bu adımların sonucunda, 2025 yılına kadar 10 milyar dolara kadar tasarruf sağlamayı hedefliyor.

i-42.webp

Analistler, Intel’in yarın açıklayacağı ikinci çeyrek sonuçlarında gelirlerin önceki yıla göre değişken bir seyir izleyeceğini öngörüyor. Piyasa tahminlerine göre, Intel'in 2024’ün ikinci yarısında mütevazı bir büyüme göstermesi ve yıllık gelirlerin yüzde 3 artarak 55,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Şirketin yıllık gelirleri, 2021’den bu yana artış göstermedi.

i-41.webp

Intel CEO’su Pat Gelsinger, şirketin yarı iletken endüstrisinde eski gücünü yeniden kazanmasını sağlamak amacıyla büyük araştırma ve geliştirme yatırımları yapıyor. Gelsinger, diğer çip üreticileri için yarı iletkenler üretecek yeni üretim tesisleri kurarak gelirleri çeşitlendirmeyi ve AMD ile Nvidia’ya kaybedilen pazar paylarını geri kazandırmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.