Temmuz'un ilk haftası zam geldi! 36 bin TL oldu

Temmuz'un ilk haftası zam geldi! 36 bin TL oldu

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, yapılan zammın memuru zorlayacağını ve kira sınırının da kaldırılması ile memurları bekleyen tehdidi açıkladı.

1 Temmuz tarihinden açıklanan yüzde 19,31’lik zam oranı, memurlar arasında endişe yarattı. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, en düşük memur maaşının 36 bin 460 TL’ye seviyesine çıkarılmasının yeterli olmadığını, kiralardaki yüzde 25 sınırının kaldırılması nedeniyle de memurları çok daha zor günlerin beklediğini açıkladı.

Picture background

Türkiye Gazetesi’ne konuşan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memurlara yapılan yüzde 19,31’lik zammı en ince ayrıntısına kadar değerlendirdi.

Yalçın, bu zammın tüm ülkede artan yaşam maliyetlerini karşılamayacağını, en düşük memur maaşının 36 bin 460 TL’ye yükselmesine rağmen bu rakamın kiralarda yaşanan artışla eridiğini dile getirdi.

Picture background

Yalçın, memurun alım gücünün korunabilmesi için düşük enflasyonun ve piyasa istikrarının sağlanmasının şart olduğunu, hükümetin alacağı ekonomik tedbirlerin memurun yaşam standardını yükselteceğini belirtti.

Picture background

Ali Yalçın konuşmasında ayrıca, dolaylı vergilerin yerine doğrudan vergi tahsilatının yapılması gerektiğini, gelir adaletinin sağlanması için bu konunun elzem olduğunu da dile getirdi.

Picture background

Başkan Yalçın, kamu personel sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini de belirtti. Ücret dengesinin sağlanmasının kamu çalışanları için çok kritik bir öneme sahip olduğunu belirtirken, bu adımların atılması halinde memurların ekonomik olarak refaha kavuşacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.