TEMU yakın takibe alındı! Vergisiyle bile daha ucuzdu

TEMU yakın takibe alındı! Vergisiyle bile daha ucuzdu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son zamanlarda Türkiye'de popülerleşen Çinli e-ticaret platformu Temu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Temu platformunun faaliyetlerini yakından izlediklerini belirterek, e-ticaret alanında yapılan yasal düzenlemelerin hiçbir firmanın lehine olmadığını ve yurt içi firmaların uluslararası rekabette güçlü kalmasını amaçladıklarını vurguladı.

Ayrıca Bakan, TEMU ile ilgili alacakları önlemleri yakın zamanda Resmi Gazete'de duyuracaklarını ifade etti.

temudan-nasil-alisveris-5.webp

DOĞRULANMIŞ İLAN DÖNEMİ DEVREYE GİRİYOR

Kayseri'de ekonomi gazetecileriyle bir toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konut ve otomotiv sektörlerinde e-Devlet aracılığıyla yeni bir uygulamanın hayata geçirileceğini duyurdu.

Bakan Bolat, 15 Eylül itibarıyla başlayacak olan uygulama kapsamında, konut satışlarının e-Devlet üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bu yeni düzenlemeyle, konut sahipleri satacakları gayrimenkulleri e-Devlet üzerinden seçerek, yetkilendirdikleri emlakçılar aracılığıyla satış yapabilecekler.

temu-scaled-qq6l746dmg7evw5axzaywau022wnecklg5eez19g4k.webp

Bakan Bolat, aynı sistemin iki hafta sonra otomotiv sektöründe de devreye alınacağını belirterek, bu yöntemin konut ve araç satışlarında usulsüzlükleri engellemeyi amaçladığını ifade etti.

RESMİ GAZETE’DE ZAM KARARI

Öte yandan yurt dışından gelen eşyalar ile ilgili vergi zammı gündeme geldi ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

05-1.jpg

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ve değeri 30 avroyu aşan eşyalarda uygulanacak vergi oranı yüzde 18'den yüzde 30'a çıkarılacak. Diğer ülkelerden gelen ve değeri 30 avroyu aşan eşyalarda ise bu oran yüzde 30'dan yüzde 60'a yükseltilecek. Ayrıca, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamındaki eşyalar için, 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı ÖTV Kanunu’na ekli listedeki eşyalarda yukarıdaki oranlara ek olarak yüzde 20 oranında ek vergi uygulanacak. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün sonra, yani 20 Ağustos'ta yürürlüğe girecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.