Tezmaksan'dan 15 milyon euro'luk yatırım

Tezmaksan'dan 15 milyon euro'luk yatırım

Tezmaksan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın katılımıyla yeni fabrika açılışına imza attı.

Kamu Son Haber'den Çağlar Çağatay'ın haberine göre, Tezmaksan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da katılımıyla Sivas Nuri Demirağ OSB'de yeni fabrikasını açarak robotlu otomasyon teknolojileri üretimine adım attı. Bu 15 milyon euro değerindeki yatırım, şirketin üretim kapasitesini 10 kat artırarak 2030 yılına kadar 100 milyon Euro'luk bir ciroya ulaşma hedefine önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Fabrikanın açılış töreninde Bakan Kacır, Tezmaksan'ın sanayideki dönüşüme ve katma değerli ürün ihracatına katkısını övdü. Kendilerinden 2030 yılına kadar en az 100 milyon dolarlık bir ihracat beklediklerini ifade etti.

Tezmaksan'ın Sivas fabrikasında üretilecek olan ürünler, 8 eksenli tornalama merkezlerinden yeni nesil CNC modellerine kadar geniş bir yelpazede yer alacak. Bu ürünlerin 40 farklı ülkeye ihraç edilmesi planlanıyor. Kacır, Tezmaksan'dan Ar-Ge merkezi kurmasını da beklediklerini belirtti.

Tezmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aydoğdu, Türk müteşebbisi olarak memlekete fayda sağlama heyecanını gençliğinde olduğu gibi kaybetmeden çalıştıklarını vurguladı. Aydoğdu, fabrikanın gelecek nesillere büyük bir sorumluluk ve mirası taşıma göreviyle donatıldığını ifade etti.

Tezmaksan Grup CEO'su Hakan Aydoğdu ise 15 milyon euro yatırım yapılan fabrikada yılda 300 adet CubeBOX üretileceğini belirtti. Ayrıca, fabrikanın endüstri 4.0 standartlarına uygun olarak inşa edildiğini ve robotlarla otomasyonun sağlandığını vurguladı. Aydoğdu, fabrikanın teknolojik altyapısının yanı sıra çevresel sürdürülebilirlik prensiplerine de uygun olduğunu dile getirdi.

Tezmaksan'ın hedeflerinden biri de ihracatı artırmak. Şirket, 4 kıtada 38 ülkede bayilikleri bulunuyor ve bu bayilik ağını genişletmeyi planlıyor. Aydoğdu, yüksek teknoloji ürünlerle katma değeri yüksek ürünler üreterek 2030 yılında 100 milyon Euro'luk bir ciro hedeflediklerini açıkladı.

Tezmaksan'ın hedefleri arasında, tornalama merkezleri üretiminin savunma, havacılık ve uzay teknolojilerine odaklanması da var. Ayrıca, Çinli ve Koreli firmalarla CNC tezgah üretimi konusunda görüşmeler yapıyorlar. Önümüzdeki yıl için halka arz hazırlıklarının da devam ettiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.