THY'den okkalı zam. Cepler bir hayli yanacak

THY'den okkalı zam. Cepler bir hayli yanacak

Türk Hava Yolları'ndan zam kararı geldi. Artık hizmet yüzde 50 daha pahalı olacak.

Türk Hava Yolları, özel yolcu salonlarının kullanım ücretlerine yüzde 50 zam yaptığını açıklayarak havacılık sektöründe dikkatleri üzerine çekti.

thykapak-g7xu-cover.webpBu zam kararı 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi ve İstanbul İç Hat CIP lounge kullanım ücreti bin 350 TL olarak belirlendi. THY'nin aldığı bu karar, son altı ay içinde yapılan en büyük artış olarak kayda geçti.

Yeni fiyatlar, İstanbul'daki CIP lounge için 900 TL'den bin 350 TL'ye, Antalya ve İzmir için bin 250 TL'ye, Bodrum için bin 450 TL'ye, Ankara için ise 900 TL'ye yükseldi. Diğer havalimanlarında ise ücretler 750 TL olarak belirlendi.

0x0-1708937026883.webpBu zam kararı, Türk Hava Yolları'nın özel yolcu salonları için bir yılda neredeyse ikiye katladığı ücretleri içeriyor.

Şirket, bu artışı maliyetlerdeki yükselişlere karşı bir tepki olarak açıkladı ve 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacağını duyurdu. Yeni yılda ise ücretlerin yeniden değerlendirileceği belirtildi.

227730.jpgTHY'nin bu adımı, piyasalar tarafından Haziran ayında açıklanan yüksek enflasyon verilerinin ardından gelmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.