THY’nin ofisi apar topar kapatıldı! Başörtüsü krize neden oldu

THY’nin ofisi apar topar kapatıldı! Başörtüsü krize neden oldu

Türk Hava Yolları'nın (THY) Tahran Ofisi başörtüsü sebebiyle kapatıldı.

İran'ın başkenti Tahran'da Türk Hava Yolları'nın ofisi, çalışanların başörtüsü takma kurallarını ihlal ettiği gerekçesi bahane gösterilerek ahlak polisi tarafından kapatıldı. Pazartesi günü gerçekleşen ahlak polisi denetimi sırasında, Türk Hava Yolları çalışanlarının başörtüsü takmayı reddetmesi üzerine büyük bir kriz yaşandı.

thy-iran-ofisi-696x398.png

Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre, İran vatandaşı olan çalışanların polise karşı direnişi, ofisin mühürlenmesi ile sonuçlandı. Yetkililer, ofisin tekrar çarşamba günü yeniden açılmasına izin verileceğini bildirseler de, bu bilgi resmi olarak henüz doğrulanmadı.

İran'ın resmi IRNA ajansı ise Tahran Savcısı Ali Salehi'nin Türk Hava Yolları ofisinin kapatılmasına ilişkin herhangi bir yasal karar alınmadığını duyurdu. Türk Hava Yolları ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

62e8bf384e3fe00928fcdfb6.webp

Öte yandan olayın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettiği gün gerçekleşmesi dikkat çekti. Ayrıca Pezeşkiyan'ın Batı ile ilişkileri iyileştirme ve başörtüsü yasasında gevşetme vaatleri, bu gelişmeyle birlikte akılları karıştırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.