Toplu ulaşıma yüzde 40 zam ‘UKOME resmen onayladı’ Bugün itibariyle başladı

Toplu ulaşıma yüzde 40 zam ‘UKOME resmen onayladı’ Bugün itibariyle başladı

UKOME zam kararını onayladı. Toplu ulaşıma yüzde 40 zam geldi.

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar sadece araç sahiplerini değil toplu ulaşım kullanan vatandaşları da etkiledi. Son 2 yıldır rekor tazeleyerek artan akaryakıt fiyatları nedeniyle toplu ulaşıma da yıl içinde buna göre bir düzenleme yapılıyor.

Özellikle büyükşehirlerde ulaşım fiyatları yüksek zamlarla güncelleniyor. Bu kez zam haberi Manisa'dan geldi. Manisa’da toplu taşıma ve taksici esnafına destek olmak amacıyla UKOME kararıyla önemli bir zam yapıldı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, toplu taşımaya yüzde 40 oranında zam yapıldı ve bu zamlı tarifeler bugün itibariyle uygulanmaya başladı.

YENİ FİYATLAR BELİRLENDİ

Manisa Kart kullanıcıları için yeni fiyatlar belirlendi. Buna göre, indirimli tam bilet 20 TL'ye, indirimli öğrenci biletleri ise 13,25 TL'ye yükseltildi. Kart kullanmayan yolcular için tam bilet ücreti 25 TL olarak belirlendi. Zam gelmeden önceki fiyatlar ise kartlı indirimli tam bilet için 14,50 TL, öğrenci kartlı biletler için 9,50 TL, kart kullanmayan tam bilet için ise 18 TL idi.

20240405aw177754-1.jpg

141 Nolu Kampüs Karayolcu Taşıma Kooperatifine bağlı otobüsler için ise de yeni fiyatlar düzenlendi. Söz konusu değişiklikte tam bilet kartı 23,70 TL'ye, öğrenci biletleri 14,30 TL'ye, kart kullanmayan tam bilet ücreti ise 30 TL oldu.

Ayrıca taksimetreli taksi tarifelerinde de değişikliğe gidildi. Buna göre, yeni tarifede, taksi açılış ücreti 15 TL'den 23 TL'ye çıkarıldı. Kilometre başına ücret 28 TL olarak belirlenirken, 1 saatlik bekleyiş ücreti 210 TL oldu. İndi-bindili durumlarda ücret ise 100 TL olarak belirlendi.

Bu düzenlemelerle birlikte, Manisa'da toplu taşıma ve taksici esnafının maliyetlerinin karşılanması ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor. Ancak Manisa’da yaşayan vatandaşlar zamların oldukça yüksek olduğunu ifade ediyor.

aw238615-03.jpg

aw238615-02.jpg

aw238615-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.