Trafik cezasında bunu yapan çok daha az ödeyecek! Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor

Trafik cezasında bunu yapan çok daha az ödeyecek! Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor

Her gün binlerce sürücüye kesilen trafik cezalarına çok daha az para ödemelerini sağlayacak bir yöntem mevcut.

Araç sahipleri bazen bir anlık dikkatsizlik nedeniyle trafik kurallarını ihlal etmek nedeniyle para cezasına çarptırılır.

2022 yılı trafik cezaları belli oldu!

Ancak, özellikle son yıllarda uygulanan trafik cezalarındaki politika, trafik cezalarının bir kısmının indirime tabii olmasını sağlıyor. Bu politika sayesinde de anlık dikkatsizlik sonucu kesilen trafik cezalarında indirime gidiliyor ve bu da sürücülere bir nebze olsun nefes alma fırsatı sunuyor.

Bu kapsamda, 2024 yılı itibariyle, trafik cezalarını erken ödeyen sürücüler, ceza miktarında belirli bir indirimden faydalanabiliyorlar.

Trafik cezası tarifeleri tek tek açıklandı: Hatalı sürücüleri bekleyen büyük ceza! Yeni yılda 4.250 TL olacak… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

TRAFİK CEZASI ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ

Trafik cezalarında, cezanın tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde ödeme yapılması halinde ceza miktarına yüzde 25 oranında indirim uygulanır.

2023 Trafik Cezaları Rehberi | Tüm Güncel Trafik Cezası Tutarları

TRAFİK CEZASINDA 15 GÜNLÜK SÜRE NE ZAMAN BAŞLAR?

Trafik cezası 15 günlük süre, trafik cezasının tebliğ edildiği tarihten itibaren başlar. Tebliğ tarihi, yüz yüze kesilen cezalar için cezanın kesildiği tarih, plakaya kesilen cezalar için ise cezanın tebliğ edildiği tarihten itibaren başlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.