Traktörle tarla sürmenin püf noktaları 'Çiftçiler kritik detayları tek tek sıraladı'

Traktörle tarla sürmenin püf noktaları 'Çiftçiler kritik detayları tek tek sıraladı'

Traktör sürmenin detaylarını çiftçiler bir internet sitesinde paylaştı. Kullanırken mutlaka dikkat edin.

Türkiye traktör parkı verilerine göre, 2017 yılı itibariyle toplamda 1 milyon 838 bin 222 adet traktör bulunuyor. Bunların 1 milyon 306 bin 736'sı tarımda kullanılıyor.

Çiftçilerin tarım arazilerinde sık kullandığı traktörleri kullanırken dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor.

Ayrıca traktör sahipleri araçlarının bakımını belli aralıklarla yapması gerekiyor. Kış aylarında garaja çekilen traktörlerin belli aralıklara bakımı yapılmadığı takdirde tamiri çiftçiye pahalıya mal olabiliyor.

Uzun süre bakımı yapılmayan traktör, ciddi bir arıza sorununda çiftçilere maliyeti 100 bin lirayı bulabiliyor hatta bu rakamın üstüne de çıkabiliyor.

Çiftçilere yönelik bilgiler paylaşan Trakkulüp internet sitesinde ise, kullanıcılar tecrübelerini birbiri ile paylaşıyor. Sitede Traktör kullanımı konusunda çiftçiler öğrendiklerini paylaşmaya devam ediyor.

Sitede açılan "Traktörle tarla sürerken en çok neye dikkat edersiniz" başlığı adı altında çiftçiler sürücülükle ilgili detayları okuyuculara aktarıyor.

mf5s-kuhn-sitera-3030e-working-fr-1020-1559.jpg

SÜRERKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Başlığın altına yapılan yorumlarda traktörü kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan bir kullanıcı şu püf noktaları sıraladı:

Tarlada traktör sürerken toprak tavının önemli olduğu bilgisi paylaşılırken uygun pulluk kullanımın önemi vurgulandı.

Öte yandan tarla bir önceki seferde nasıl sürülmüşse tam ters şekilde sürülmesi gerektiğini ve tarla yüzeyinde çukurların ve tümseklerin oluşmasını engelleyecek bir sürüm yapılmasının gerekli olduğu vurgulandı.

Sürücülerin özellikle zaman müsait oldukça günün en sıcak saatlerinde işe ara vermesinin daha sağlıklı olacağı ifade edildi.

956afabd444349d051c547f9c4e9678d.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.