Tüm araç sahipleri dikkat! Arabasında bunu yapmayan 130 bin TL ödeyecek

Tüm araç sahipleri dikkat! Arabasında bunu yapmayan 130 bin TL ödeyecek

Araç sahipleri bu durumu ihmal ettiği anda 100 bin liranın üzerinde bir cezayla karşı karşıya kalabileceği uzman tarafından açıklandı.

Bunaltıcı hava sıcaklıklarının etkili olduğu yaz aylarında, araç sahipleri için önemli uyarılar yapıldı. Araç servis uzmanı İsa Mermer, sıcak havaların araç bakımlarını aksatan sürücüler için büyük riskler taşıdığını belirterek, bakım ihmalinin 100 bin liradan fazla masrafa neden olabileceğini ifade etti. Mermer, özellikle bakımı yapılmayan araçların patlama riskiyle karşı karşıya kalabileceğini vurguladı.

SICAK HAVADA ARAÇ BAKIMI HAYATİ ÖNEME SAHİP

Mermer, yaz sıcaklarında araç bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Motor ve sıvı bakımlarının yanı sıra lastik kontrollerinin de önemli olduğunu ifade eden Mermer, “Antifriz yaz kış kullanılması gereken bir malzemedir. 120 dereceye kadar koruma sağlar ve araç içindeki radyatörün ve soğutma sisteminin korozyonunu önler. Ayrıca, fren balatalarının ve fren disklerinin suya maruz kaldığı için kontrol edilmesi gerekir” dedi.

0x0-yarin-istanbulda-hangi-yollar-kapali-alternatif-guzergahlar-neresi-cumhurbaskanligi-bisiklet-turu-sebebiyle-15-1697289021605.webp

BENZİNLİ ARAÇLARDA YÜKSEK ISINMA RİSKİ

Benzinli araçların yakıt sistemindeki parçaların dikkatle kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Mermer, yaz aylarında benzin pompalarının ısınarak arızalanabileceğini ve hatta araçta patlamaya neden olabileceğini söyledi. “Yakıt ışığının yanmaması için depoyu çeyrek veya yarım dolu tutmak önemlidir,” diyen Mermer, karbüratörlü araçlarda benzin geçişinin de düzenli yapılması gerektiğini belirtti.

BAKIM İHMALİ BÜYÜK MASRAFLARA YOL AÇABİLİR

Bakımları aksatılan araçların büyük masraflara yol açabileceğini belirten Mermer, motorun zarar görmesi durumunda sıfırlamanın maliyetinin yaklaşık 130 bin lira olabileceğini ifade etti. “Her 10 bin veya 20 bin kilometrede bakım yapılması, hem aracın ömrünü uzatır hem de masrafları azaltır,” diyen Mermer, bakım defterlerinin düzenli olarak takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.