İkinci el araç piyasası resmen çakıldı ‘5 yıldır böylesi görülmedi’

İkinci el araç piyasası resmen çakıldı ‘5 yıldır böylesi görülmedi’

İkinci el otomobil pazarı ciddi bir daralma yaşadı.

Sıfır araçlardaki kampanyalı satışlar ve krediye erişimin zorlaşmasıyla birlikte ikinci el otomobil pazarı ciddi bir daralma yaşadı. TÜİK verilerine göre, haziran ayında ikinci el otomobil satışı, son 5 yılın en düşük seviyesine inerek yüzde 25 geriledi. Bu durum, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ekspertiz ve servis işletmelerini de olumsuz etkiledi.

"BİR YILDIR PİYASA HAREKETSİZ"

20 yıldır sektörde olan Ilgın Doğan, "Pandemi ve doğal afetlerde bile bu kadar derin bir düşüş yaşamamıştık. Şu anda piyasa bir yıldır hareketsiz durumda" diyerek durumun ciddiyetini vurguladı. Doğan, kredi faizlerinin yüksek olması ve insanların krediye ulaşmakta zorlanması nedeniyle piyasada sıcak paranın kalmadığını belirtti.

aw255506-05.jpg

"CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLEDİ"

Bu durum sadece ikinci el otomobil satışlarını değil, aynı zamanda ekspertiz ve servis işletmelerini de olumsuz etkiledi. Doğan, "Binlerce ekspertiz firması kapanma noktasında. Galericiler de işlerini bırakmaya başladı. İkinci el otomobil piyasası, hem ekspertiz hem de galeri sektörünü ciddi şekilde etkilemiş durumda" dedi.

aw255506-02.jpg

Sıfır araçların daha cazip hale gelmesi, ikinci el talebini azalttı. Yüksek faiz oranları ve sıkı kredi politikaları, otomobil alım gücünü düşürdü. Genel ekonomik durumdaki belirsizlikler, tüketicilerin harcama alışkanlıklarını olumsuz etkiledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.