Taksi ücretlerine zam geliyor! Tarih belli oldu

Taksi ücretlerine zam geliyor! Tarih belli oldu

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, UKOME’den çıkan zam kararını beğenmediğini dile getirirken, yeni zam talepleri hakkında da flaş açıklamalarda bulundu.

UKOME'de dün alınan karar doğrultusunda, İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 13 zam yapılırken, taksilerde ise indi-bindi ücreti 90 TL’den 100 TL’ye, kilometre başına mesafe ücreti ise 17,61 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı.

Picture background

Karara toplantıda tepki gösteren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu zammın revize edilerek yükseltilmesi için pazartesi günü İBB'ye taksi esnafı adına başvuru yapılacağını açıkladı.

UKOME’den çıkan kararla ilgili konuşan Aksu, “Gerçekten hayretle karşıladık. UKOME heyeti, esnafı hiçe sayarak, dalga geçer gibi bir zam yaptı. Biz hak ettiğimiz oranın tekrar yarısı kadar, İBB'den pazartesi günü zam talebinde bulunacağız. Vatandaşımız da biliyor ki; dünyada en ucuz taksimetre İstanbul'da. Konuyla ilgili talebimizi yineleyeceğiz. İstanbul'da taksimetre ücret tarifesi toplu taşımadan çok çok geride ve ucuz." İfadelerini kullandı.

Picture background

UKOME toplantısını yakından takip eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu karara tepki gösterdi. Aksu’nun toplantıda ‘kontak’ çıkışı iddiası tartışılmıştı. Aksu, son zam hakkında değerlendirme yaptı, Pazartesi günü İBB’ye zammın revize edilmesi için başvurulacağını açıkladı.

Eyüp Aksu, “Maalesef memnun değiliz. UKOME toplantısında toplu ulaşım hizmetlerine yüzde 13 zam yapıldı, ortalama taksimetre ücretlerine ise 16.55 oranında zam yapıldı. Gerçekten hayretle karşıladık. UKOME heyeti esnafı hiçe sayarak dalga geçer gibi zam yaptı. Şimdi taksici esnafımızın giderlerine yüzde 70 oranında zam yapılırken bu görülen haksızlık karşısında esnafımızla tekrar toplantı yapacağız" İfadelerini kullandı.

Picture background

DÜNYADA EN UCUZ TAKSİMETRESİ

Eyüp Aksu taksimetre ücretleri ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Biz hakettiğimiz oranın yarısı kadar İBB’den tekrar zam talebinde bulunacağız. Vatandaşımız da çok iyi biliyor ki; dünyada en ucuz taksimetre İstanbul’da. Konuyla alakalı talebimizi tekrar yineleyeceyiz. İstanbul’da taksimetre ücret tarifesi toplu taşımadan çok çok geride ve ucuz.” Şeklinde konuştu.

Picture background

YÜZDE 30 ZAM TALEP ETMİŞTİK

Aksu taksilere yapılmasını istediği zam talebi hakkında da , “İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne en az yüzde 30 oranında zam yapılmasını talep etmiştik. 81 ile nazaran en ucuz taksimetre ücretleri İstanbul’da.” Dedi.

Picture background

TALEBİMİZİ İLETECEĞİZ

UKOME toplatışından çıkan kararı beğenmeyen ve gerekli reaksiyonu göstereceklerini belirten Eyüp Aksu, “Kontak kapatabiliriz gibi bir ifade kullanmadım, komisyonda kullandığım ifade şu; ‘Çok komik, çok az zam vererek bizi kontak kapatmaya teşvik etmeyiniz dedim komisyonda. Biz kontak kapatmayız yetkili kurumlardan tekrar tarife değişikliği talebimizi Pazartesi günü yapacağız.” İfadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.