Ekmek ve simide zam geliyor

Ekmek ve simide zam geliyor

İstanbul’da 10 TL olan simit, birçok fırında bu ücretin üzerinde bir fiyata satılıyor. Bu durum ekmek ve simide zam geleceği sinyali olarak yorumlanıyor.

Özellikle son zamanlarda simit ve ekmek fiyatlarında yaşanan artış vatandaşı maddi açıdan oldukça zora sokuyor. Resmi bir artış yapılmamış olsa da esnaflar, maliyetlerin her geçen gün daha da artması nedeniyle fiyatları yükseltmek zorunda kaldıklarını dile getiriyor.

Picture background

Resmi satış fiyatı 10 TL olan simit, İstanbul’daki birçok fırında 12.5 TL ile 15 TL arasında satışa sunuluyor. İstanbul'da, 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 33 zamlanarak 7.5 TL’de 10 TL’ye çıkan simit fiyatları, o tarihten bu yana gayriresmi olarak artmaya devam ediyor.

Picture background

Kasım ayından bu yana birçok fırında simit 12.5 TL’den vatandaşa satılırken, son günlerde yine gayriresmi yapılan zamlarla 15 TL seviyesinden satılmaya başlandı.

Picture background

Maliyetlerin 2023 yılının Kasım ayından bu yana oldukça artmış olması, ancak ekmeğe ve simide resmi bir zam yapılmaması ve esnafın buna çare olarak gayriresmi yollardan fiyat artırımına gitmesi, resmi yollardan ekmek ve simit fiyatlarına zam geleceği yönünde yorumlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.