Tuna Kaya: 21.00’dan sonra rekor kıracak

Tuna Kaya: 21.00’dan sonra rekor kıracak

Tuna Kaya, saat işaret ederel rekoru açıkladı.

Milyonlarca yatırımcının gözü kulağı bugün ABD tarafındaki faiz kararına odaklandı. Powell tarafından verilecek olan mesaja göre piyasanın şekillenmesi bekleniyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yukarı doğru gideceğini açıkladı.

PİYASA SAAT 21.00’A ODAKLANDI

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı belli oldu. Buna göre; FED faiz kararı toplantısı bugün akşam saat 21.00'da gerçekleşecek. Toplantıda faiz indirimi çıkmayacağı ise uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Piyasalarda ise FED kararı öncesi sert düşüş gözlemleniyor. 70 bin dolar seviyesinde olan bitcoin, 65 bin dolara kadar sert düşüş yaşadı. Dolar tarafı ise tam tersi şekilde değer kazanarak 33,14 seviyesinde seyrediyor. Ons altın tarafı da aynı şekilde rekor değerlenme yaşayarak 2 bin 418 dolara geldi.

bitcoin.jpg

KAYA: YUKARI DOĞRU GİDECEK

Ünlü ekonomist Tuna Kaya ise FED kararında beklentisini açıkladı. Kaya, Powel’ın konuşmasını işaret ederek, “Merkez bankalarının faiz kararı öncesi piyasalarda bir düşüş görülüyor. Powel’ın güvercin tonda bir konuşma yapmasını bekliyorum. Bu ölçekte Çarşamba günü itibarıyla piyasada yönün yukarı doğru gitmesini bekliyorum" dedi.

GÜVERCİN VE ŞAHİN MESAJ NEDİR?

Ekonomide "güvercin" ve "şahin" terimleri, merkez bankalarının para politikası yaklaşımını tanımlamak için kullanılır. "Güvercin", enflasyonun düşürülmesi ve ekonomik büyümenin desteklenmesi amacıyla düşük faiz oranlarını tercih eden, genellikle daha Rahat para politikaları uygulayan yöneticileri ifade eder. "Şahin" ise, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarının artırılmasını savunan, daha sıkı para politikaları tercih eden yöneticileri tanımlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.