Tuna Kaya: Çok sert düşecek

Tuna Kaya: Çok sert düşecek

Tuna Kaya, bitcoin tarafında 2 riski işaret ederek rekor düşüşü açıkladı.

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise son gülerde çıkışa geçen bitcoin oldu. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, bitcoin tarafında 2 riski işaret ederek rekor düşüşü açıkladı.

SATIŞ YERİNİ ALIŞA BIRAKTI

Almanya’da bitcoin satışları sonrasında 70 bin dolar seviyelerden 58 bin dolara kadar sert düşüş yaşamıştı. Trump’ın bitcoin için olumlu açıklamaları sonrasında pek çok uzman isim ABD seçimlerini Trump’ın kazanması durumunda bitcoinde rekor yükselişin başlayacağı ön görülüyordu. Trump’a yapılan suikast girişimi sonrasında bitcoin 57 bin dolardan 65 bin dolara kadar artış gösterdi.

bitcoin.jpg

BİTCOİN NE OLACAK?

ABD’de borsa hisseleri de ciddi artış gösterdiği gözlemlenirken, Bu noktada hisse ve bitcoin haftanın kazandıran yatırım aracı arasında yer edindi. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yeni yayınında gelecekteki senaryolara ilişkin bomba açıklamada bulundu.

bitcoinn.jpg

KAYA: SERT SATIŞLAR GELEBİLİR

Kaya, bitcoinde 2 tane risk olduğunun altını çizerken kısa vadede uyarıda bulundu. Kaya, “İlki MTX borsasının elindeki bitcoinleri satması ve ikinci olarak ta bitcoin etflerine talebin devam edecek mi? satış gelir ve etflerde azalma olursa bitcoinde sert satışlar gelebilir. Ancak faiz indirimi beklentisinden dolayı ağustos ayı başında rekor artışlar bizi bekliyor olacak. Uzun dönemde sorun yok, ancak kısa dönemde dikkat etmekte fayda var” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.