Tuna Kaya: Eylül ayına hazır olun! Rekor yükselecek

Tuna Kaya: Eylül ayına hazır olun! Rekor yükselecek

Tuna Kaya, rekor yükselişi tarih vererek açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Geleceğin yatırım aracı olarak adlandırılan bitcoin, son günlerde resesyon ve FED’in faiz sinyalini vermemesi sonrası yüzde 20’lik bir sert düşüş yaşadı. Bitcoin cephesinde yükselişin ne zaman başlayacağı ise merak ediliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, rekor yükselişi tarih vererek açıkladı.

dolar-tl-2-001.jpg

BİTCOİN FED FAİZ İNDİRİMİNE ODAKLANDI

ABD’de resesyon endişesi ve FED tarafından bir indirimin gelmemesi sebebiyle geçtiğimiz hafta piyasalarda sert satışlar gerçekleşti. Resesyon, bir ülkenin ekonomik faaliyetlerinde en az altı ay süreyle gerileme yaşanması olarak ortaya çıkıyor. Genellikle bu durum para birimlerinin değer kaybetmesi ve alım gücünün düşmesiyle belirir. Ekonomideki genel durgunluk olarak isimlendirilir. Dolar tarafında yaşanan durgunluk ise bunu tetiklediği ön görülüyor. Küresel piyasanın beklediği FED faiz indirim sinyali gelmeyince resesyon endişesi de artmıştı.

FED tarafının faiz indirimi konusunda sinyal vermeye de başladı. Bu noktada bitcoin cephesinde beklenen yükseliş ise gerçekleşmedi. Peki kripto paralarda yükseliş ne zaman başlayacak? Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yanıtladı.

bitcoin-001.jpg

KAYA: 82 BİN İLE 100 BİN DOLAR ARASINA YERLEŞECEK

Kaya, ABD tarafında enflasyonun düşmesi ve gelen işsizlik verisi ile piyasaların rahatladığını söylerken, “FED artık eylül ayında faiz indirimi yapmak zorunda. Eylül, ekim ve kasım ayı itibarıyla yükselişler canlanacak. Daha boğa dönemine girmedi. Ben Eylül ayında 82 bin dolar ve 100 bin dolar arasında bitcoinin yerleşmesini bekliyorum. Boğa dönemi 1,5 ile 3 ay arasında sürüyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.