Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken TÜİK açıklaması!

Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken TÜİK açıklaması!

Bugün açıklanacak olan TÜİK enflasyon verilene ilişkin Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken değerlendirme.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu bugün açıklanacak Mayıs ayı TÜİK enflasyon oranı hakkında dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Satıroğlu sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, "bugün TÜİK'in şaşırtmayacağını ve bu ay da yargı kararına uymayarak ortalama fiyatların bulunduğu madde listesini açıklamayacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2024-06-03-083538.png

Sosyal medya hesabından, gündeme ve ekonomiye ilişkin paylaşımda bulunan Şatıroğlu, TÜİK enflasyon verilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunmayı sürdürüyor.

Bir diğer paylaşımında ise, enflasyonun kaç olursa olsun Arjantin'den sonra dünya da ikinci sırada olacağımızı belirtti.

Tunç Şatıroğlu açıklamalarının devamında, "enflasyon sıralamasında Türkiye dünyada Arjantin'den sonra ikinci sırada bulunuyor. Arjantin arayı epey açtığı için TÜİK enflasyonu kaç açıklarsa açıklasın ikincilik garantidir." açıklamasında bulundu.

ekran-goruntusu-2024-06-03-091012.png

TÜİK ENFLASYONU AÇIKLAYACAK

Ekonomistler Mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,04 olarak belirlendi. Ekonomistlerin tahminleri en düşük yüzde 2,85, en yüksek yüzde 3,50 aralığında değişti.

Mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına dayanarak, bir önceki ay yüzde 69,80 olan yıllık enflasyonun yüzde 74,89'a yükseleceği öngörülüyor. Ayrıca, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi Mayıs ayında yüzde 43,95 olarak kaydedildi.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında yüzde 3,18 artış göstermişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.