Türk sanayi devi satılıyor: Binlerce çalışanı bulunuyor

Türk sanayi devi satılıyor: Binlerce çalışanı bulunuyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), HES Kablo'yu satışa çıkardığını duyurdu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), yaptığı açıklamada kayyım olarak yönettiği Erciyes Anadolu Holding bünyesinde yer alan yaklaşık binde fazla personeliyle Kayseri'deki iki fabrikasında üretim yapan ve İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarını listelediği İSO 500 listesinde 91. sırada yer alan HES Kablo'nun satışa çıkarıldığını açıkladı.

6366.jpg

2023 yılında gösterdiği ihracat performansıyla Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği'nin İhracat Onur Listesi'nde Türkiye dördüncüsü olan HES Kablo, kablo kategorisinde ise birinci sıraya yerleşti. Türkiye genelinde geniş bir satış ağına sahip olan HES Kablo, ağırlıklı olarak Avrupa'ya olmak üzere, ülkenin kablo ihracatının yüzde 10'unu gerçekleştiriyor.

TMSF, 28 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenecek ihale ile Hazine'ye ait payların satılacağı Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik için 22 milyar lira muhammen bedel belirledi. Yatırımcılar, TMSF'nin internet sitesinden ihale hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilir ve kapalı zarfla tekliflerini 26 Ağustos 2024'e kadar sunabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.