Türk vatandaşlarına 16 ay vize yok! O ülkeler kapılarını kapattı

Türk vatandaşlarına 16 ay vize yok! O ülkeler kapılarını kapattı

Yaz aylarının gelmesi ve tatil sezonunun başlamasıyla birlikte Türk vatandaşlarının vize başvurularında artış gözlemlenirken o ülkeler Türk vatandaşlarına kapılarını kapattı.

Avrupa ülkeleri, Schengen vizesine başvuran Türk vatandaşlarına büyük ölçüde ret cevabı verirken, bu durum vize almayı eper bir zorlaştırdı.

Havaların ısınmasıyla birçok Türk vatandaşı tatil için yurt dışı seçeneklerini değerlendirmeye başladı. Ekonomik krizin derinleşmesi ve enflasyonun artması tatil fiyatlarına yansırken, bazı Avrupa ülkelerinde tatil yapmak, yurtiçindeki tatil seçeneklerine göre daha ucuz olabiliyor.

Picture background

Farklı ülkeler görmek ve yeni deneyimler yaşamak isteyen vatandaşlar genellikle Batı Avrupa ülkelerini tercih ederken, İtalya gibi birçok Avrupa ülkesi Türk vatandaşlarına en erken Temmuz ayına randevu veriyor.

16 AY VİZE YOK

En büyük zorluklardan biri ABD vizesinde yaşanıyor. İş, konferans veya akraba ziyareti gibi nedenlerle ABD vizesine başvuran Türk vatandaşları en erken 2025’in Eylül ve Ekim aylarına randevu alabiliyor. ABD'ye turist olarak gitmek isteyen vatandaşlar ise sadece vize görüşmesi için 16 ay beklemek zorunda kalacak.

Picture background

Avrupa Komisyonu’nun açıkladığı 2023 Schengen vize istatistiklerini değerlendiren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, müracaat ve ret oranlarının diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye için çok olumsuz bir tablo ortaya koyduğunu belirtti. Bağlıkaya, "Örneğin, 2023 yılında Çin'den Schengen vizesine başvuranların sayısı 1 milyon 117 bin iken, ret oranları yüzde 5,5. Bizim başvuru sayılarımız neredeyse aynı ama ret oranları bizim üç katımız kadar." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.