Vize alacaklar dikkat! TBMM’de kabul edildi ‘Artık böyle olacak

Vize alacaklar dikkat! TBMM’de kabul edildi ‘Artık böyle olacak

Vize alacakları ilgilendiren gelişme TBMM’de kabul edildi. Vize sistemimde değişiklik yapıldı.

Yurtdışına seyahat veya gezi için çıkmak isteyen vatandaşlar, vize alabilmek için aracı şirketlere başvuruda bulunuyor. Bu sayede oldukça kar eden şirketler ile ilgili yeni düzenleme yapıldı.

Vatandaşlar, vize işlemlerinde herhangi bir sorun çıkmaması için çeşitli aracı şirketlere başvuru yaparak işlerini kolaylaştırmaya çalışıyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, vize işlemlerini artık şirketler yerine Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından yapılacak. Bu sayede vize gelirlerinin büyük bölümü devlete kasasına geçecek.

27753511-53405-schengen-vizesi-almak-ici.jpg

MİLLETVEKİLİ DUYURDU

Söz konusu karar, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı kurulmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Öte yandan kararın kabul edildiğine ilişkin AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. X hesabından paylaşım yapan Canbey, ilk imza sahibi olduğunu belirterek, “Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu” teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda resmen kabul edildiğini duyurdu. Canbey, yaptığı paylaşımda kabul edilen teklifin Genel Kurula sevk edildiğini söyledi.

sdasdasdasdasdsa.jpg

VİZE ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Vize için aracı kurumlar bu konuda vatandaşlara yardımcı olurken genel olarak vize işlemleri için yapılacak başvuru esnasında izlenmesi gereken bazı adımlar bulunuyor.

En önemli adımlar arasında ülkeye geri dönüş tarihinden itibaren en az 6 boyunca geçerli olmak üzere vatandaşın pasaport alması gerekiyor.

almanya-turkiyedeki-vize-reddi-itiraz-surecini-askiya-aldi-e5cc.jpg

Vize almak için istenen belgelerin bir kısmı ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Ancak bazı belgeler her ülke için ortak sayılıyor. İşte o belgeler…

Pasaport.

Biyometrik fotoğraf.

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.

Banka hesap dökümü

İkametgah belgesi.

Mesleki durum belgesi.

Evli olanlar için evlilik cüzdanı

gnol6f-xmaa2i9e-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.