Kilosu 50 TL’den satılıyor ‘Çiftçiler elleriyle tek tek topluyor‘ Tadı damakta kalıyor

Kilosu 50 TL’den satılıyor ‘Çiftçiler elleriyle tek tek topluyor‘ Tadı damakta kalıyor

Beklenen ürünün hasadı başladı. Kilosu pazarda 50 TL’den satılıyor. Tadı herkesi mest ediyor.

Yaz ayının gelmesiyle birlikte birçok ürünün hasadı başladı. Hasadı yapılan ürünler tek tek toplandıktan sonra tezgahlarda yerini almaya başladı.

Bir hasat haberi ise Hatay'ın Payas ilçesinden geldi. Payas ilçesinin açık alanda dikimi yapılan ürünün hasadına başlandı. Çiftçiler hasadı yapılan sebzeyi tek tek dalından kopartıyor.

aw206130-01-1.jpg

Türkiye’nin en bereketli olan topraklarından olan Hatay’da yaz mevsiminin gelmesiyle birçok tarım ürününde hasat yapılmaya başlandı. Yaz sebzesi olarak bilinen fasulyede de bu ürünler arasında yer alıyor. Payas ilçesinde yaşayan depremzede Mehmet Aktürk, açık alanda 3 dönüm araziye ektiği taze fasulyenin hasadına başladı. Aktürk’ün hasadını yaptığı taze fasulye tarladan perakende olarak 50 TL’den alıcı bulurken, hale 40 TL’den satılıyor.

aw206130-02.jpg

“50 TL’DEN SATIYORUM”

Fasulye üreticisi 70 yaşındaki Mehmet Aktürk, şu anki fiyatlardan memnun olduğunu ifade etti. 3 dönüm yere Mart ayının 15’inde fasulye ektiğini söyleyen Aktürk, şu an ilk hasadı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

aw206130-04.jpg

Tarladan satış yaptıklarını kalanı da hale götürdüklerini ifade eden Aktürk, “Şu an ben burada 50 TL’ye perakende satıyorum. Perakende daha fazla sattığım için halede 40 TL’den satıyorum. Fasulyeyi pek etkilemez yağışlar, biz açık alanda ektiğimiz için fazla etkilemiyor. Bu fiyatlarda yarı yarıya kar kalabiliyor ama fiyatlar daha da düşerse başa baş gelir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.