Yazın tazesi kışın ise konservesi tercih edilen besleyici sebzelerden biri olarak bilinen domates , Türk mutfağında bir çok yeme lezzetiyle tat veriyor. Domatesler saklama koşulları sebebiyle bazen çabuk bozulabiliyor peki böyle bir durumda çürüyen bir domatesin çürüyen tarafına atıp kalan kısmını yemek bir tehlike arz ediyor mu? Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor.
UZMANLAR UYARIYOR
Domatesin bir tarafı çürüdüğünde Çürük kısmını atıp diğer kısmını tüketmek sağlığınız için tehlike arz edebilir çünkü küf yiyecek üzerinde meydana gelebilecek tehlikeli bir organizma oluşturur astım alerji gibi bir çok hastalığı da tetikleyebilir bu nedenle bu gıdanın tüketilmesi sağlığınız açısından zararlıdır nemli ve sıvı ortamlarda üreyebilen küf bakterisi her ne kadar Bir noktada çıkmış gibi görünse de içeriden yiyeceğin tamamını etkileyen bir organizmadır.
Eğer herhangi bir yiyecekte küf oluşumu gözlemleniyorsa o yiyecek hemen çöpe atılmalıdır.