Türkiye İş Bankası Müzesi, 100. yılında yenilenen yüzüyle açılıyor

Türkiye İş Bankası Müzesi, 100. yılında yenilenen yüzüyle açılıyor

Türkiye İş Bankası Müzesi, bankanın 100. kuruluş yıldönümünde modernize edilmiş yeni yüzüyle kapılarını yeniden açıyor.

Eminönü’ndeki tarihi binasında 2007 yılından bu yana hizmet veren müze, beş aylık yenileme sürecinin ardından 24 Ağustos 2024 tarihinde "İş’in 100 Yılı" başlıklı kalıcı sergiyle ziyarete sunulacak.

Türkiye İş Bankası Müzesi, bugüne kadar 2 milyon 600 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı ve 135 bini aşkın öğrenciyi çeşitli atölye ve etkinliklerle ücretsiz olarak misafir etti. Yenileme çalışmaları kapsamında, sergileme düzeni modernize edilerek zenginleştirilmiş ve binanın tarihi dokusuyla uyumlu yeni sergi alanları oluşturulmuştur.

muze-binasi-03.webp

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, açılış töreninde yaptığı açıklamada, müzenin bulunduğu binanın 1892 yılında Osmanlı postanesi olarak inşa edildiğini ve 1928 yılında İş Bankası şubesi olarak hizmet vermeye başladığını belirtti. Sözen, "Bina, İstanbul’da iş dünyasının yoğun olduğu bir bölgede uzun yıllar Türkiye ekonomisine hizmet etti," dedi.

suat-sozen-750x375.jpgSözen, 2007 yılında açılan müzenin 31 Mart 2024’e kadar 2 milyon 600 bin ziyaretçi tarafından gezildiğini vurgulayarak, "Bu büyük ziyaretçi sayısı, müzemize olan ilgiyi ve teveccühü gösteriyor," dedi.

Yenilenen müzenin küratörlüğünü Doç. Dr. Y. Doğan Çetinkaya, sergileme tasarımını ise Pattu Mimarlık üstlendi. Yeni sergi düzeninde, giriş katta İş Bankası’nın kuruluş ve gelişim yıllarına odaklanan dört ana bölüm bulunuyor: “İktisadi Bağımsızlığın Bankası”, “İş Bankacısı”, “Büyüme Sermaye Tasarruf” ve “İştiraklerin Bankası”. Üst katta ise teknolojik dönüşüm, günümüz bankacılığı ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri sergileniyor.

muze-binasi-003.webp

Müzenin yenilenen bölümleri arasında, 1928 yılından bu yana binanın ayrılmaz parçaları olan Ana Kasa ve Kiralık Kasa daireleri ile dekorasyonu yenilenen Atatürk Salonu da yer alıyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Bankanın tüm müzeleri, 26 Ağustos 2024 tarihinde, kuruluşunun 100. yıldönümüne özel olarak ziyarete açık olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.