Türkiye’de o ilde Maymun Çiçeği alarmı! Peş peşe açıklamalar geldi

Türkiye’de o ilde Maymun Çiçeği alarmı! Peş peşe açıklamalar geldi

Maymun Çiçeği Türkiye'nin o ilini alarma geçirdi. Yetkililer peş peşe açıklamalar yaptı.

Maymun çiçeği için Türkiye'de o il ayağa kalktı. Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, çok sayıda Afrikalı öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitenin, Maymun Çiçeği virüsü gibi sağlık tehditlerine karşı dikkatle önlem aldığını duyurdu. Rektörlük, uluslararası öğrencilerin de diğer tüm öğrenciler gibi toplum sağlığını tehdit edebilecek durumlara karşı titizlikle izlendiğini ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili kurumların talimatlarına uyulduğunu belirtti.

SAĞLIK ÖNLEMLERİ ALINDI

ekran-goruntusu-2024-08-16-115037.png

Açıklamada, Karabük Üniversitesi'nin öğrenci, personel ve toplum sağlığını korumak için sürekli bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiği ifade edildi. Üniversite, sağlık risklerine karşı gereken önlemleri almak için ilgili devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı. Karabük Üniversitesi, devletin ilgili kurumlarıyla iş birliği içinde sağlık önlemlerini titizlikle aldığını açıkladı. Üniversite, Dünya Sağlık Örgütü'nün güncel açıklamaları ve gelişmeler doğrultusunda süreci yakından takip ettiğini belirtti.

ekran-goruntusu-2024-08-16-115051.png

Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü gibi resmi kurumlarla koordineli bir şekilde hareket ettiklerini vurgulayan açıklamada, uluslararası öğrencilerin de diğer tüm öğrenciler gibi sağlık risklerine karşı dikkatle izlendiği ve Sağlık Bakanlığı'nın talimatlarına uygun hareket edildiği ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-08-16-115058.png

AIDS PANİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz mart ayında sosyal medyada, Karabük Üniversitesi'nde Türk ve Afrikalı öğrenciler arasında "cinsel ilişki" sonucu HIV ve HPV vakalarında artış yaşandığına dair bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddia panik yaratmış, ancak sonrasında yalanlanmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.