Türkiye'den LGS manzaraları! Kimi kimliğini unuttu kimini ise okula müdür yetiştirdi

Türkiye'den LGS manzaraları! Kimi kimliğini unuttu kimini ise okula müdür yetiştirdi

Türkiye'den LGS anıları. Bazıları sınavı bir dakika ile kaçırdı, bazıları kimliğini evde unuttu ve bazılarına ise okul müdürü son anda yetişti.

Tüm Türkiye'de 8. sınıf öğrencilerinin büyük bir heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bugün yapıldı. 81 ilde binlerce okulda düzenlenen sınavda her yıl olduğu gibi ilginç manzaralar da ortaya çıktı.

KİMLİĞİNİ UNUTTU AĞABEYİ KOŞARAK YETİŞTİRDİ

Zonguldak'ta LGS sınavı için geldiği okulda kimliğini olmadığını fark eden 14 yaşındaki Meryem Rana İpek, ailesinden yardım istedi. Sınavın başlamasına 10 dakika kala ağabeyi Mustafa İpek, trafik yoğunluğundan dolayı koşarak kimliğini kardeşine yetiştirdi.

AA-20240602-34754211-34754209-MERSINDE_OKUL_MUDURU_KIMLIGINI_UNUTAN_OGRENCIYI_LGS_SINAVINA_YETISTIRDI

OKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİNİN KİMLİĞİNİ YETİŞTİRDİ

Mersin'de ise Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi'ne LGS merkezi sınavına girmek için giden bir öğrenci, kimlik belgesini unuttuğunu fark etti. Okul müdürü Ferit Güdün, kız öğrencinin ailesine ulaşarak kimliğin getirilmesini istedi.

AA-20240602-34754211-34754210-MERSINDE_OKUL_MUDURU_KIMLIGINI_UNUTAN_OGRENCIYI_LGS_SINAVINA_YETISTIRDI

Ailenin gecikmesi nedeniyle öğrenciyi kendi aracıyla İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne götüren Güdün, geçici kimlik belgesi almasına yardımcı oldu.

Sınavın başlamasına kısa bir süre kala okula ulaşan öğrenci, büyük bir mutluluk yaşadı.

qq

1 DAKİKA İLE SINAVI KAÇIRDI

Kayseri'deki Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girmek için gelen bir öğrenci, kimliğini evde unutması nedeniyle sınava alınmadı.

Polis memurlarının aileye kimliği evden getirmesi için ulaşması ve kimliğin 09.30'daki sınava giriş süresi olan 15 dakika üzerine ulaştırılması, öğrencinin sınavdan mahrum kalmasına neden oldu. Verilen süreden 1 dakika sonra kimlik öğrenciye ulaşsa da, sürenin geçmesi sebebiyle öğrenci sınava alınmadı.

qqq

Sınava giremeyen öğrencinin velisi Ramazan Kül, "Benim çocuğum kimliğini evde unutmuştu sınava almadılar. Yapacak bir şey yok. Yetişmeye çalıştım. Çok uğraştım ama olmadı, almadılar. Sınava giremedi. Çocuğum sınava hazırlanmıştı" dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE LGS SONA ERDİ

Türkiye genelinde 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin ter döktüğü LGS sınavı sona erdi. Sınav sonuçları, 28 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

aw218081-02.jpg

Türkiye genelinde 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin ter döktüğü LGS sınavı sona erdi. İstanbul'da on binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava girmek için okullara koşmuştu. Veliler ise okul önünde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını beklemişti.

CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sorularını ve cevap anahtarlarını "http://meb.gov.tr" adresinden yayımladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.