Sınavdan önce bu besinleri sakın yemeyin: Uzmandan kritik uyarı!

Sınavdan önce bu besinleri sakın yemeyin: Uzmandan kritik uyarı!

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nevin Bilici, LGS ve YKS adaylarına yönelik beslenme önerilerinde bulundu.

Öğrenciler uzun zamandır liselere geçiş ve yükseköğretime geçiş sınavları için ter döküyor. Sınavlara az bir zaman kala öğrencilerle birlikte ebeveynlerin kaygısı da artmış durumda. Uzmanlar bu kapsamda dengeli beslenmenin önemli olduğunu sıklıkla vurguluyor. Öte yandan çalışma temposunun da öğrencinin uyku düzenini bozmayacak bir şekilde düzenlenmesi önem arz ediyor. Bu kapsamda Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nevin Bilici, LGS ve YKS adaylarına yönelik beslenme önerilerinde bulundu.

BU YİYECEKLERDEN UZAK DURUN


Bilici, “Sınav öncesi yeni besinlerden, kafeinli içeceklerden, şekerli, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durun” vurgusu yaparken,sınavdan bir gün önce daha önce tüketilmeyen bir gıdanın tüketmemesi gerektiğini de dikkat çekerek, alerjik reaksiyon ya da ishal gibi şikayetlerine yol açabiliceği konusunda uyardı.Öte yandan Sınavdan bir gün önceki gece beslenme rutinine de dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Bilici, içeceğiniz çay ve kahve uykunuzun kaçmasına veya zor uyumanıza sebep olabilir. Çay, kahve tüketmek yerine iyi bir uyku ve sizi rahatlatması için melisa, papatya gibi bitki çaylarını tercih edin” dedi.


KAHVALTIYI ES GEÇMEYİN

Bununla birlikte sabah kahvaltısında yumurta ve peynire ek olarak ceviz, fındık, zeytin gibi sağlıklı yağlar tüketilmesinin de öneminin altını çizdi. Tam tahıllı ekmeği tercih edin diyen Bilici, kahvaltı tabağına C vitamininden zengin domates, salatalık, biber ekleyin. Sınav sabahı reçel, bal, çikolata kreması gibi kan şekerinde ani dalgalanmalar yapacak basit şekerli besinler tüketmeyin. Sınav sırasında aşırı susatacak kızartma, sucuk, pastırma gibi yağlı ve tuzlu besinlerden kaçının. Su tüketimi de yeterli miktarda olmalıdır" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.