Türkiye'nin dev fabrikası şalterleri indirdi! 430 işçi zorunlu izne çıkarıldı

Türkiye'nin dev fabrikası şalterleri indirdi! 430 işçi zorunlu izne çıkarıldı

Türkiye'nin önde gelen fabrikası üretimi durdurdu.

Goodyear İzmit fabrikasının faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Fabrikanın 430 işçisini üretim olmadığı gerekçesiyle bir aylık izne çıkarıldı.

Kocaeli'nin önemli fabrikalarından olan Goodyear İzmit fabrikasında, 1 Haziran'dan itibaren üretim durdu. 1 Temmuz'da yeniden iş başı yapacak olan işçiler ise yıllık izne çıkarıldı.

Fabrika yetkilileri, siparişlerdeki azalma sebebiyle üretimin durdurulduğunu ve bu nedenle işçilere izin verildiğini belirtti. Nisan ayında duruşunun bildirildiği Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP), yıllık izin haklarını kullanmayan işçilere gelecek yılın izinlerini de kullandırdıklarını bildirdi.

circular-economy-2.jpgLastik-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu fabrikada çalışan 430 işçi, üretimin olmaması ve yıllık bakım gerekçesiyle izne çıkarıldı. İşçilerden yıllık izni 20 gün olanlar gelecek yıldan 6 gün izin kullanırken, 20 günün üzerinde izne sahip olanlar ise sadece bu yılın izinlerini kullanarak izne çıkarıldı.

Fabrikadaki üretim azlığının bir yıldır devam ettiği ve bu durumun siparişlerdeki azalmadan kaynaklandığı ifade edildi. Sipariş olmaması nedeniyle fabrika, uzun bir süreliğine durdurulma kararı aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.