Türkiye'nin mutfak devi iflasın eşiğinde! 40 yıldır hizmet veriyordu

Türkiye'nin mutfak devi iflasın eşiğinde! 40 yıldır hizmet veriyordu

Türkiye’nin çeşitli illerinde 25 mağazası ile 40 yıldır hizmet veren Türkiye’nin mutfak devi iflasın eşiğine kadar geldi.

Türkiye’de 1984 yılından beri hizmet sunan, ülkenin en köklü mutfak eşyaları markalarından biri olan Bernardo, ekonomik sıkıntılara daha fazla dayanamayarak konkordato başvurusunda bulundu.

26 Temmuz 2024 tarihinde İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, AGE Mutfak Eşyaları A.Ş. için 3 aylık geçici mühlet kararı aldı.

Picture background

TÜRKİYE’DE EN ÇOK ONLAR TERCİH EDİLİYORDU

AGE Mutfak Eşyaları A.Ş., 40 yıldır İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Antalya gibi büyükşehirlerde hizmet veriyor.

Bernardo | LinkedIn

Bernardo markası altında sofra kültürü ve çeyiz setleri geniş ürün yelpazesi ile sektörde büyük bir kitleye hitap ediyordu.

KONKORDATO DETAYLARI

İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı olan dev şirket, 26 Temmuz 2024 tarihinde geçici mühlet talep etti. Şirket, önümüzdeki 3 ay boyunca alacaklılardan korunacak.

KRİZİN DERİN ETKİSİ

Özellikle son dönemlerde yaşanan küresel çaptaki ekonomik kriz, birçok büyük şirketin finansal anlamda oldukça zorlu bir süreç geçirmesine neden oldu.

Mall of İstanbul Bernardo Mağazası

AGE Mutfak Eşyaları A.Ş. de bu krizden olumsuz olarak etkilenerek konkordato ilan eden firmalar arasına katıldı. Mahkeme, alacaklılara 7 gün içinde itiraz hakkı tanırken, Türkiye’de 25 mağazası ile hizmet veren dev şirketin geleceği, bu süreç sonunda netlik kazanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.