TUSAŞ'a yapılan alçak saldırının detayları ortaya çıktı: Kroki ve yerleşim planı internete düşmüş

TUSAŞ'a yapılan alçak saldırının detayları ortaya çıktı: Kroki ve yerleşim planı internete düşmüş

Türkiye'yi sarsan TUSAŞ saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 5 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan teröristlerin, TUSAŞ projesinde yer alan bir mimarın internet sayfasından kritik bilgilere ulaşmış olabileceği iddia ediliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından teröristlerin kimlikleri hakkında bilgi vererek, erkek teröristin PKK üyesi "Rojger" kod adlı Ali Örek, kadın teröristin ise Mine Sevjin Alçiçek olduğunu duyurdu. Alçiçek'in daha önce HDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanı olduğu öğrenildi. Teröristlerin Suriye'den geldiği belirtiliyor.

TUSAŞ’a yönelik terör eylemiyle ilgili soruşturma devam ederken, saldırının gerçekleştiği tesislerin proje ekibinde yer alan başka bir mimarlık şirketinin de tesislere ait görselleri yayınladığı ortaya çıktı. Bu durum, milli güvenlik açısından endişelere yol açtı.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, saldırılara karşı duruşlarının değişmeyeceğini vurguladı. "Testlerimiz devam ediyor, durmadan devam edeceğiz," dedi.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflerine yönelik hava harekâtı düzenlendiğini ve 34 hedefin imha edildiğini duyurdu. Açıklamada, harekât sırasında sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.