Tütünü söktü yerine bunu ekti: Üniversite mezunları hasat ediyor, Arabistan’a kadar yolluyor

Tütünü söktü yerine bunu ekti: Üniversite mezunları hasat ediyor, Arabistan’a kadar yolluyor

Samsun Bafra’da üreticilik yapan Bayram Ali Kadıoğlu, 22 yıl önce ektiği tütünleri sökerek yerine bunu ekti.

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Elifli Mahallesi’nde 22 senedir çilek üreten Bayram Ali Kadıoğlu, ürünlerini kendi markası ile Türkiye’nin 5 iline ve Suudi Arabistan’a yolluyor.

1713443.jpg

2002 senesinde tütüne alternatif olarak çilek yetiştirmeye başlayan Kadıoğlu, daha sonra tamamıyla tütünü bırakarak tüm alanın çilek üretimi için kullanmaya karar verdi.

2016 senesinde “Elifli Çileği” markasının tescilini alan Kadıoğlu, ürünlerini Samsun, Sinop, Trabzon ve Tokat’ın yanı sıra bu yıl Suudi Arabistan’a da yollamaya başladı.

samsun-bafrada-cilek-uretimi-1.jpg

“HASADINI 20 GÜN ERKEN YAPMAK ZORUNDA KALDIK”

Bu yıl 30 dekarlık alanda 70 ton çilek hasat edeceğini belirten Kadıoğlu, “Bu sene sıcaklar erkenden geldi. Çilek hasadını 20 gün erken yapmak zorunda kaldık. Yeniden yağmurların başlaması sebebiyle, çileklerimizin yüzde 50’si çürüdü ve atmak zorunda kaldık.” diye konuştu.

kapak-105040.jpg

SADECE ÜNİVERSİTE MEZUNLARINI ÇALIŞTIRIYOR

Kadıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Hasadını yaparken çileği çekerek değil, çevirerek kopartmak gerekiyor. İşçilerimiz üniversite mezunu. Önümüze gelen herkesi tarlamıza sokmuyoruz. Bizimle çalışacak işçilerin bilinçli olmaları gerekiyor. Çilek tarlada 70-80 TL. Manavlarda kilosu 100 TL. Elifli Çileği'nin aroması diğer çileklere göre çok daha yoğun. Bunun sebebi ise tamamen doğal yollardan üretim yapmamızdan kaynaklanıyor.”

664def8488436c1cb4deac89.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.