TÜVTÜRK'te yeni dönem! Araç muayenesinde sürücülere kötü haber

TÜVTÜRK'te yeni dönem! Araç muayenesinde sürücülere kötü haber

Araç muayene hizmetleriyle ilgili 20 yıldır devam eden sözleşmenin süresi sona eriyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yeni dönem başlıyor. İşte haberin detayları…

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, araç muayene sistemi yaklaşık 20 yıldır özelleştirme kapsamında bulunuyor. 2004 yılında yapılan ihale ile araç muayene sistemi 20 yıllığına özelleştirilmişti. Ancak kısa bir süre sonra 20 yıllık bu süre doluyor. Konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı’nın kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Picture background

Buna göre, Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmeti, özelleştirme kapsamında devam edecek. Özelleştirme işlemleri, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar veya kiralama yöntemlerinden biri ya da birkaçı ile birlikte veya ayrı ayrı uygulanarak gerçekleştirilecek.

Picture background

Buna göre, ihale dokümanlar ve sözleşmede yer alacak olan konular, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek. Özelleştirme işlemleri, kamu hizmetinin devamlılığını sağlanabilmesi için 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanmış olacak.

SÖZLEŞMESİ SONA ERİYOR

TÜVTÜRK olarak bilinen araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te "Araç muayene ihalesi için imtiyaz sözleşme süresi bitimi tarihinden en az 5 yıl öncesinde gerekli plan, proje, altyapı ve benzeri işlemler başlatılır ve yeni ihale en geç 15 Ağustos 2027 tarihine kadar sonuçlandırılır." hükmü yer alıyor.

Picture background

Bu çerçevede, söz konusu sözleşmelerin bitiminden itibaren kamu hizmetinin kesintiye uğramaksızın devam etmesini teminen ÖİB tarafından özelleştirme hazırlık çalışmalarının başlatılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı ile araç muayene hizmetleri yeniden özelleştirme kapsam ve programına alındı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.