Twitter tepki alan özelliğinde geri adım attı

Twitter tepki alan özelliğinde geri adım attı

Twitter, geçtiğimiz günlerde yeni özelliğe ilişkin kullanıcılardan tepki görmesi nedeniyle geri adım attı.

Dünyaca ünlü platformlardan biri olan Twitter, geçen haftalarda anasayfa tasarımına ilişkin getirdiği yeni özelliğe milyonlarca kullanıcısı tarafından tepki geldi. Twitter kullanıcılarını resmen ikiye bölen yeni özellik konusunda Elon Musk açıklamalarda bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Elon Musk, Twitter kullanıcılarına yeni anasayfa için bazı değişiklikler yapacaklarını duyurdu.

TWİTTER GERİ ADIM ATTI

Shiftdelete2De yer alan bilgilere göre, twitter, kullanıcıların beğendikleri gönderileri ve izledikleri videoları analiz ediyor. Önerilen Tweetleri ve takip edilen hesapların içeriklerini aynı anasayfada gösteren şirket, geçtiğimiz haftalarda bu iki akışı farklı sekmelerde sunmaya başladı.

Sadece takip ettiği kişilerin yazdıklarını görmek isteyen kullanıcılar, Takip edilenler (Following) sekmesine tıklayarak içeriklere ulaşabiliyor. Twitter algoritmasının önerdiği içerikleri görmek isteyen kullanıcılar ise Senin için (For You) sekmesindeki içerikleri görebiliyor.

Kullanıma sunulduktan sonra eleştiri yağmuruna tutulan yeni özellik, Twitter yönetimini harekete geçirdi.

Kullanıcılara herhangi bir dayatma söz konusu olmadığını belirten Elon Musk, “Bir sonraki Twitter güncellemesi, Sizin İçin mi (yani önerilen), Takip ettiğinizi veya oluşturduğunuz listeyi hatırlayacak ve sizi önerilen tweet’lere döndürmeyi durduracak.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.