Uçak biletinde dev indirim

Uçak biletinde dev indirim

Ryanair, düşük maliyetli havayolu sektöründe pazar payını korumak için bilet fiyatlarını indirmek zorunda kaldı.

Şirketin haziran sonunda sona eren ilk çeyreğinde vergi sonrası kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 azalarak 360 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Havayolu şirketi, trafikte yüzde 10'luk bir artış yaşandığını, ancak aynı dönemde ortalama bilet ücretlerinde yüzde 15'lik bir düşüş olduğunu açıkladı.

Ryanair CEO'su Michael O'Leary, yaptığı bir basın açıklamasında, ikinci çeyrekte talebin güçlü olduğunu belirtti, ancak fiyatların beklenenden düşük seyrettiğini ve yaz aylarında bilet fiyatlarının geçen yıla kıyasla önemli ölçüde daha düşük olmasının beklendiğini vurguladı.

Finansal İşler Müdürü Neil Sorahan ise şirketin fiyatları artırmasının mümkün olmadığını, çünkü müşterilerin daha temkinli davrandığını ve harcamalarda daha tutumlu olduklarını belirtti.

Ryanair, yaz sezonunu dengelemek için 200 yeni rota ve beş yeni üs açarak tarihinin en iddialı yazlarından birini geçireceğini öngörüyor.

Ancak şirketin basın açıklamasında, yıllık sonuçların olumsuz etkilenmesi durumunda bunun Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmalar, personel sıkıntıları ve Avrupa'daki hava trafiği kısıtlamaları gibi faktörlerden kaynaklanabileceği belirtiliyor.

Ryanair, bu yıl içinde 198 ila 200 milyon yolcu taşımayı hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.