Uçuş görevlilerinin boynuna fular takmasının sırrı ortaya çıktı! Nedenini öğrenince çok şaşıracaksınız

Uçuş görevlilerinin boynuna fular takmasının sırrı ortaya çıktı! Nedenini öğrenince çok şaşıracaksınız

Uçuş görevlilerinin boynuna fular takmalarının sebebi ortaya çıktı. Çoğu kişi bilmiyor.

Ulaşım tercihleri arasında hızıyla öne çıkan havayolu seyahatleri sırasında dikkat çeken bir detay, uçuş görevlilerinin boyunlarında taktıkları fularlardır.

Çoğu kişinin sadece estetik açıdan hoş gözükmesi adına takıldığını düşünmesinin aksine oldukça önemli olan başka sebepleri de varmış.

Picture background

İstisnasız her kadın uçuş görevlisinin boynunda bulanan fularlar her ne kadar başta stil özelliği ile takılmış olsa da sonradan olmazda olmaz olmasının arkasındaki neden bakın neymiş.

Uçuş görevlilerinin boyunlarında taktıkları fularlar, sadece estetik bir amaç gütmekle kalmaz, aynı zamanda yapılan parlak yüz makyajları ile boyun arasındaki farkı nötralize ederek temiz cilt ile makyaj arasındaki kontrastı önler.

Picture background

Bunun yanı sıra, fularların önemli bir işlevi de vardır. Kabinde olası bir acil durumda maske olarak kullanılabilmeleri ve ayrıca yaralanma durumunda da bandaj olarak hizmet verebilmeleri sayesinde, olumsuz durumların etkilerini azaltır.

Son olarak, uçuş görevlilerinin boynundaki fularlar havayolu için değerli bir reklam aracıdır. Üzerinde yer alan renk ve logo sayesinde yolcuların görevlileri daha kolay tanıması sağlanır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.