UKOME’den karar çıktı! Toplu taşımaya hem zam yapıldı hem de indirimli kartlar kaldırıldı

UKOME’den karar çıktı! Toplu taşımaya hem zam yapıldı hem de indirimli kartlar kaldırıldı

Toplu taşımaya hem indirim yapıldı hem de indirimi kart uygulaması kaldırıldı.

Toplu taşıma ücretlerinde yapılan değişiklikler vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Şanlıurfa’da toplu ulaşım hem zam yapıldı hem de öğretmenlerin yararlandığı indirim kartlar iptal edildi.

Picture background

Alınan bu karar sonrasında, daha önceden toplu taşımada 9,5 TL ödeyen öğretmenler, söz konusu değişiklikten sonra 14 TL ödemek zorunda kalacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin tarafından alınan zam kararı da 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girmişti. Alınan bu karar sonrasında, toplu taşımada öğrenci 5,50 TL’den 8 TL’ye, tam biletin fiyatı ise 10 TL’den 14 TL’ye yükseltilmişti.

Şanlıurfa'da bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? - Ajans Urfa

Bugün alınan kararla öğretmenlerin kullandığı indirimli kartların kaldırmasının ardından tepkiler çığ gibi büyümeye başladı.

Özellikle, okula gitmek ve ardından eve dönmek için günde 4-5 defa toplu taşımayı kullanmak zorunda kalan öğretmenlerimiz için durum çok daha kötü. Öğretmenler ulaşım konusunda yaşadıkları bu sancılı sürecin bir an önce geçmesini, yetkililerden bu sorun için bir çözüm yolu aradıklarını belirtiyorlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.