Ulaşım 1 TL oldu! Uygulama resmen başladı

Ulaşım 1 TL oldu! Uygulama resmen başladı

Bayram ettirecek haber geldi. Ulaşımda yeni dönem başladı. Artık ulaşım 1 TL oldu.

Toplu ulaşım ücretleri Türkiye genelinde aran akaryakıt ve giderleri nedeniyle hızla yükselmeye devam ediyor. Özellikle büyükşehirde yaşayan vatandaşlar için ekonomik olarak sıkıntılar yaratıyor.

Ulaşımda yapılan indirim kararı ise binlerce kişinin yüzünü güldürecek. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı öğrencilere bayram ettirecek haberi verdi.

Yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerden sonra en çok geçim sıkıntısı yaşayan öğrencilere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan güzel haber geldi.

aw195285-01.jpg

1 TL’YE DÜŞTÜ

Yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim aldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenciler ulaşımın pahalı olduğunu dile getiriyordu. Yerel seçim öncesinde öğrencilere indirim sözü veren Ahmet Aras, vaadini yerine getirdi.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla öğrencilere bayram ettirecek haberi duyuran Ahmet Aras, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Kötekli-Kampüs-Yeniköy-Turgutreis öğrenci yurtları bölgesindeki ring sefer ücretini 7 TL’den 1 TL’ye düşürdüklerini açıkladı.

aw195285-02.jpg

ÖĞRENCİLER ÇOK MEMNUN

Ulaşımda verilen bu indirim kararı öğrencilerin yüzünü güldürmesi beklenirken söz konusu uygulama 1 Mayıs’ta hayata geçirildi.

Başkan Ahmet Aras, “Nisan ayındaki ilk UKOME toplantısında Kötekli, Kampus, Yeniköy ve Turgutreis Öğrenci Yurtları bölgesindeki ring sefer ücretlerini öğrencilerimizin bütçelerine katkı sunmak için bu zor ekonomik şartlarda onlara bir nebze destek olabilmek için 1 liraya düşürüyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

aw195285-03.jpg

Öte yandan MUTTAŞ Toplu Ulaşım Birim Sorumlusu Engin Dural 1 Mayıs itibari ile başlayan uygulamadan öğrencilerin çok memnun olduğunu aktarırken 13 araçla ring seferlerin devam edeceğinin altını çizdi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.