Ünlü baharat markasında zararlı bakteri tespit edildi: Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor

Ünlü baharat markasında zararlı bakteri tespit edildi: Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor

Yemeklerin vazgeçilmezi olan şifa kaynağı bir baharat salmonella tespit edilmesi üzerine marketlerden toplatılıyor.

Dünya ve Türkiye’de çeşitli sebepler ile toplatılan ürünler arasına yemeklerin vazgeçilmezi olan bir baharat daha eklendi.

554.jpg

Alınan bilgiye göre Wiberg markasına ait kurutulmuş sarımsak çeşnisinde salmonella bakterisi tespit edildi. Şirketten konuya ilişkin yapılan detaylı paylaşımda parti numarası 0012882157 olan ürünlerde söz konusu bakterinin tespit edildiği ve Almanya’daki tüm marketlerden toplatıldığı duyuruldu.

Ayrıca şirketten söz konusu alan müşterilerin fatura ibraz etmeden satın aldıkları ürünleri iade ederek satın alma ücretlerini geri alabileceklerinin altı çizildi.

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu, bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri genellikle hayvanların ve insanların bağırsaklarında bulunur ve dışkı yoluyla atılır. İnsanlara en çok kirlenmiş su veya gıda tüketimi yoluyla bulaşır. Enfeksiyon genellikle ateş, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir. Salmonella cinsi bakteriler, gastroenterit ve tifo gibi çeşitli hastalıklara neden olabilir. Salmonella bakterileri vücuda alındıktan sonra genellikle 12-36 saat içinde belirtiler ortaya çıkar ve semptomlar 2 ila 7 gün sürebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.