Ünlü banka yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Ünlü banka yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Dünyaca ünlü UniCredit bankası 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Otonom İtalyan Bankacılar Federasyonu (FABİ), İtalya'nın en büyük ikinci kredi kuruluşu UniCredit'in yapılan anlaşma ile 1.000 çalışanın gönüllü işten çıkışı ve 500 yeni istihdam yaratılmasını kabul ettiğini duyurdu. FABİ, başlangıçta 1.600 işçinin işten çıkarılması planlanırken, sendikanın yaptığı görüşmeler ile bu sayıyı 1.000'e indirmeyi başardığını açıkladı.

Fabi, bunun 600 çalışanın UniCredit tarafından finanse edilen eğitim programlarına dahil edilmesiyle mümkün olduğunu ve bunların üçte birinin şube ağı boyunca yeniden yerleştirileceğini söyledi.

Yaklaşık 70 bine yakın çalışanı bulunan UniCredit, bu anlaşmanın maliyet artışını kontrol altında tutma hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti. Bankanın 2024 yılının ilk yarısına ait raporunda, dünya çapında 69.500 çalışanı olduğu, bunlardan 27.000'den fazlasının İtalya'da ve yaklaşık 7.000'inin Milano'daki grup merkezinde görev yaptığı bildirildi. Equita analisti Andrea Lisi ise anlaşmanın, şirketin maliyet yönetimi rehberliğiyle tutarlı olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.