Ünlü bankada işten çıkartma depremi! Tek bir hata yetti

Ünlü bankada işten çıkartma depremi! Tek bir hata yetti

Ünlü banka çalışanlarını işten çıkardı. Sebebi belli oldu.

Önde gelen bankalardan biri fare ve klavye üzerinde kullanılan araçlarla "aktif çalışma izlenimi yaratan" çok sayıda çalışanını işten çıkardı. Banka, Finra'ya yaptığı başvuruda, çalışanların "klavye faaliyeti simülasyonu" ile "aktif çalışma izlenimi yaratmaya" çalıştıklarının tespit edilmesi sonucu geçen ay bir grup çalışanı işten çıkardığını açıkladı.

Bankanın yatırım ve varlık yönetimi bölümlerinde çalışan bu çalışanların çoğunun nispeten yeni işe alınmış veya son iki yıl içinde bankaya katılmış olduğu belirtildi. Ancak, işten çıkarılanlar arasında uzun süredir bankada çalışanlar da bulunuyor.

Wells Fargo, yaptığı açıklamada çalışanlarının standartlarını en üst seviyede tuttuğunu ve etik olmayan davranışlara asla tolerans gösterilmediğini belirtti.

Banka, hangi tekniklerin kullanıldığına veya bu uygulamaların ofis veya ev bilgisayarlarını kapsayıp kapsamadığına dair ayrıntı vermedi.

Wells Fargo çoğu çalışanı için hibrit çalışma modelini benimsemiş durumda ve çalışanların haftada sadece üç gün ofiste olmalarını gerektiriyor. Bu, Covid-19 pandemisi sonrası finans sektöründe iş gücü düzenlemelerinin nasıl evrildiğine dair genel bir trendin parçası olarak görülüyor.

Diğer büyük finans şirketlerinin çoğu da hibrit çalışma düzenlemelerini sürdürmekte Bank of America ve Goldman Sachs gibi bazıları ise çalışma düzenine disiplin kuralları eklemiş veya ofiste olma gerekliliğini artırmış durumda.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.