Ünlü Demir çelik firması iflasın eşiğinde! İnşaatlar yarım kaldı

Ünlü Demir çelik firması iflasın eşiğinde! İnşaatlar yarım kaldı

Ekonomik zorluklar nedeniyle birçok şirket iflas ediyor. Bu kervana dev bir demir çelik firması da katıldı.

İnşaat sektörünü sarsacak bu iflas haberi, mahkemenin verdiği mühletin sona ermesiyle duyuruldu. Şirket iflasını bekliyor.

Enflasyonun etkisiyle pek çok şirket zor günler geçiriyor ve birçoğu iflasın eşiğine geldi ya da iflas etti. Bu sefer kötü haber demir çelik sektöründen geldi. Ülkenin büyük şirketlerinden biri daha faaliyetlerine son veriyor.

Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Nalbantoğlu Demir Sac A.Ş., mahkemeye yaptığı korunma talebi sonucu bir dönem hacizlere karşı koruma altına alınmıştı. Ancak son gelişmeler, şirketin iflasa doğru hızla ilerlediğini gösteriyor.

Nalbantoğlu Demir Sac ve İnşaat iflas yolunda

MAHKEME KARARINI DEĞİŞTİRDİ

Halk TV'nin haberine göre, Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, daha önce Nalbantoğlu Demir Sac A.Ş.'ye olası hacizlere karşı korunma sağlayan 3 aylık geçici mühlet tanımıştı. Bu süre içinde şirket, faaliyetlerini sürdürmek ve mali durumunu düzeltmek için çalışmalar yapmıştı. Ancak, 14 Haziran'da mahkeme, şirketin konkordato talebini reddederek tüm tedbir kararlarını kaldırdı.

Demir çelik sektörünün dev firması iflas yolunda

İFLAS SÜRECİ HIZLANIYOR

Mahkemenin son kararı, Nalbantoğlu Demir Sac A.Ş.'nin iflas sürecini hızlandıracak. Yıllık 900 bin ton yassı çelik üretim kapasitesine sahip bu büyük şirketin iflası, sektörde önemli bir etki yaratacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.