Ünlü doktordan korana aşısı itirafı: 10 yıl içinde yüzde 75’i ölecek

Ünlü doktordan korana aşısı itirafı: 10 yıl içinde yüzde 75’i ölecek

Dr. Alan Shoemaker uluslararası bir sempozyumda covid aşısı hakkında flaş bir iddiada bulundu.

Dr. Alan Shoemaker, uluslararası bir sempozyumda yaptığı konuşmada aşının potansiyel olarak 'ölümcül' etkilere neden olabileceğini öne sürdü. İlk kez Aralık ayının sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs, dünya genelinde büyük bir kabusa dönüşmüştü. Geçen üç yıl içinde, Koronavirüsle mücadele için çeşitli aşılar geliştirildi. Aşıların virüsü yok ettiği düşünülse de, bazı olumsuz etkiler de iddia edilmeye başlandı.

ekran-goruntusu-2024-08-08-090352-001.png

Dr. Shoemaker'ın iddiaları bu bağlamda yeni bir tartışma başlattı. Sempozyumda yaptığı açıklamada, aşıların bazı bireylerde 'ölümcül' sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Shoemaker'a göre, aşı olanların yüzde 5 ila 9'u arasında kalp hasarı riski bulunuyor ve bu durum, geniş çapta değerlendirildiğinde 50 ila 90 bin ölümle sonuçlanabilir. Ayrıca, aşı sonrası kalp krizi geçirenlerin yarısının 5 yıl içinde, yüzde 75'inin ise 10 yıl içinde hayatını kaybedebileceği öngörülüyor.

Bu iddialar tıp dünyasında geniş yankı uyandırdı. Uzmanlar, aşıların doğrudan kalp krizine neden olduğuna dair somut kanıtlar olmadığını vurgularken, aşıların sağladığı faydaların potansiyel yan etkilerden çok daha ağır bastığını ifade ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.