Ünlü inşaat şirketi iflas etti! Projeler yarıda kaldı

Ünlü inşaat şirketi iflas etti! Projeler yarıda kaldı

30 yıldır faaliyet gösteren ünlü inşaat şirketi iflas etti. Birçok inşaat projesi yarıda kaldı.

Son dönemde Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere ABD'de birçok iflas ve konkordato ilanı dikkat çekerken, dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan Çin'de büyük bir iflas haberi daha geldi.

Çin'in önde gelen devlet destekli gayrimenkul şirketlerinden biri olan Yuzhou Group, iflasını duyurdu. 30 yıl süren faaliyetlerinin ardından iflas eden Yuzhou Group, Hong Kong merkezli bir gayrimenkul geliştiricisi olarak varlık gösteriyordu.

thumbs-b-c-01cddc2e1ddebbebb15dafc204bb53f0.jpg

1994 yılında kurulan şirket, konut, ticari ve karma kullanımlı gayrimenkul projeleri geliştirme konusunda uzmanlaşmıştı. Şirketin projeleri genellikle Çin'in büyük şehirlerinde yoğunlaşmış ve 2009 yılında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz edilerek uluslararası arenada tanınmıştı.

İNŞAAT PROJELERİ YARIDA KALDI

Yuzhou Group, ekonomik kriz ve daralmanın etkisiyle iflas sürecine girdi. Şirket, ABD'de iflas başvurusu yaparak 15. Bölüm kapsamında yeniden yapılandırma talebinde bulundu.

82c8c827-18fb-412a-98d4-ed65b3ee1e9e-04473796.webp

Şirket yetkilileri, New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi'ne sundukları dosyada, yaklaşık 6,7 milyar dolarlık borcu yeniden yapılandırmak için tahvil sahipleri ve borç verenlerle bir anlaşma yaptıklarını açıkladı. Anlaşmanın, borcun en az %83'ü tarafından desteklendiği belirtildi.

Yuzhou Group'un iflası, Çin'in ekonomik sıkıntılarını ve gayrimenkul sektöründeki daralmayı gözler önüne sererken, ülkede birçok inşaat projesinin yarıda kalmasına neden oldu.

30-yillik-gayrimenkul-sirketi-iflas-egkj.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.