Ünlü kitapçının kapısını Belediye mühürledi! Türkiye'de yüzlerce şubesi var

Ünlü kitapçının kapısını Belediye mühürledi! Türkiye'de yüzlerce şubesi var

İstanbul Bahçelievler’de bulunan ünlü kitapçının kapısına mühür vuruldu. Nedenini öğrenenlerin ise ağızları açık kaldı.

İstanbul Bahçelievler’de bulunan Kitapyurdu kitapçısı Bahçelievler Belediyesini işin içine katarak bir iddia da bulundu ve bu iddia gündeme bomba gibi düştü.

Kitapyurdu’nun İstanbul Bahçelievler’de olan şubesi Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlendi.

Bu mühürlenme olayını gündeme taşıyan Kitapyurdu belediyenin kendilerinden ‘yüksek miktarda bağış’ talep ettiğini iddia etti.

Kitapyurdu, kendi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, 2018 yılından beri İstanbul Bahçelievlerde hizmet verdiklerini ve Mart ayında belediye tarafından bir uyarı yazısıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Belediye tarafından gönderilen uyarı yazısında ise istenen bağışın ödemesi yapılmadan ruhsat işlemlerinin kabul edilmeyeceği bildirildi.

ekran-goruntusu-2024-05-22-082521.png

Kitapyurdu’nun açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

Yirmi dört yıldır kitap satışı ve kültür-edebiyat alanında tanınan bir marka olarak, İstanbul Bahçelievler'deki yerleşkemiz, ruhsat eksikliği gerekçesiyle mühürlendi. Yeni ruhsat alabilmemiz için belediye tarafından yüksek miktarda bağış yapılması talep edilmektedir. Tüm gereklilikleri yerine getirmemize rağmen bu talebimiz, Bahçelievler Belediyesi tarafından kabul edilmedi ve bu nedenle faaliyetlerimize ara vermek zorunda kaldık.

2018'den beri bu yerleşkede sorunsuz bir şekilde hizmet veriyoruz. Ancak bu yılın Mart ayında, ruhsat eksikliği nedeniyle belediyeden uyarı aldık.

ekran-goruntusu-2024-05-22-082542.png

"BELEDİYE İŞLEM YAPMAYI KABUL ETMİYOR"

''Yirmi dört yıl boyunca kitap ve kültür alanında sizlerle buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Sevilen ve takip edilen bir marka olarak, güveninizi kazanmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Tüm gereklilikleri yerine getirdiğimizi belirtmemize rağmen, belediye istenilen bağış yapılmadan işlem yapmayı kabul etmiyor.

Hukuki yollarla hakkımızı arayarak, çalışma ortamımızı yeniden sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte siparişlerinizin sevkiyatında gecikmeler yaşanabilir. Bu durumdan dolayı derin üzüntü duyuyor ve siz değerli kullanıcılarımızdan içtenlikle özür diliyoruz. Gecikmeleri telafi edeceğimize söz veriyoruz."

KİTAPYURDU HAKKINDA

Kurucusu Sadi Kizir olan Kitapyurdu, ününü ilk olarak internet kitapçılığı alanında kazanmış olup, daha sonra bunu dijitalden çıkarttı ve müşterilerine şubeler üzerinden ulaşım sağlamaya başladı.

Türkiye’nin en büyük online kitapçısı olduklarının gururunu yaşadığını belirten Kizir, 2000’li yılların başında vatandaşların kitaplara ulaşımına kolaylaştırmak ve geniş bir yelpazeden seçenek sunarak vatandaşlara güzel bir kaynak olduklarını belirterek bugün gelmiş oldukları noktadan oldukça fazla memnun olduklarını dile getirdi.

KİTAPYURDU ŞUBELERİ

Üsküdar,Kadıköy, Beşiktaş,Ümraniye,Levent,Bahçelievler,Fatih,Üsküdar.

Picture background

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.