Ünlü markanın mutfak aletlerinde kanserojen madde tespit edildi: Acil olarak toplatılıyor

Ünlü markanın mutfak aletlerinde kanserojen madde tespit edildi: Acil olarak toplatılıyor

Milyonlarca kişinin mutfakta kullandığı ünlü bir markaya ait ürünler kanserojen madde tespit edilmesi üzerine geri toplatılıyor.

Herkesin evinde bulunan mutfak malzemeleri kanserojen madde tespit edilmesi üzerine acil olarak toplatılıyor.

645.jpg

Alınan bilgiye göre Alpine markasına ait çok sayıda üründe yasal sınırın çok üzerinde primer aromatik amin (PAA) tespit edildi. Şirket kansejeron bir madde olan PAA’nın belirlenmesi üzerine tüm ürünleri acil olarak geri çağırdı. Şirketten yapılan bilgilendirmeye göre söz konusu geri çağırmadan kaşık, spatula, kepçe, patates ezici ve çok sayıda benzer mutfak ürünü etkilendi.

Müşterilerin satın aldıkları ürünleri kesinlikle kullanmaması istenirken ürünleri satış noktalarına teslim etmeleri halinde satın alma ücretlerini geri alabilecekleri öğrenildi.

Kanserojen madde tespit edilmesi üzerine toplatılan ürünler şunlar;

455.png

PRİMER AROMATİK AMİNLER NEDİR?

Primer Aromatik Aminler (PAA), gıda ile temas eden ambalajlardan gıdaya geçebilen kanserojen özelliklere sahip maddelerdir. Özellikle ısıl işlem uygulanmış gıdalar için kullanılan ambalajlarda, Aromatik poliüretan (PU) yapıştırıcı içeren çok katmanlı ambalaj malzemelerinden Primer Aromatik Aminlerin (PAA) oluşumu gözlemlenebillmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.