Ünlü mühendislik firması iflasın pençesinde! 250 yıldır hizmet veriyordu

Ünlü mühendislik firması iflasın pençesinde! 250 yıldır hizmet veriyordu

250 yıldır faaliyet gösteren ünlü mühendislik şirketi iflasın eşine geldi. Şirket yapılanma süreci için başvuruda bulundu.

Almanya Rahden merkezli köklü makine mühendisliği şirketi mali zorluklarla boğuşuyor. Yaklaşık 250 yıldır faaliyet gösteren firma, Cuma günü Bielefeld bölge mahkemesine geçici öz yönetim prosedürü başvurusunda bulundu.

Mahkeme, yönetimin görevde kalacağı süreçleri yürütme kararı aldı. Pluta hukuk bürosundan avukat Stefan Meyer, şirketin yöneticisi olarak atanırken ayrıca avukat Maximilian Michelsen genel temsilci olarak görevlendirildi.

250-yillik-sirket-iflas-etti-yuzlerce-calisan-sokta-d258c9.jpg

Şirketin öz yönetim sürecinin nedenleri henüz tam olarak açıklanmadı. Ancak Genel Müdür Wilfried Kröger'in çalışanlara gönderdiği mektuptan alıntılar yapılarak, şirketin bu adımı "işlemlerin iyileştirilmiş yeniden yapılandırma ve düzenleme fırsatlarından yararlanmak" amacıyla attığı ifade ediliyor.

Kröger, mektubunda "Öz yönetim süreçleri, şirketin ve istihdamın korunmasını hedefler. Şirketin 450 çalışanı ve Kolbus-Ausbildungs-GmbH'nin 100 çalışanı, iflas yardımı için üç ay boyunca iş bulma kurumundan faydalanacak." ifadelerini kullandı.

250-yillik-sirket-iflas-etti-yuzlerce-calisan-sokta-49c45f.jpg

Söz konusu mektupta, "Ödemeler bundan sonra şirket fonlarından yapılacaktır" denildi. Şirketin kökenleri 1775 yılına kadar uzanıyor. Christian Henrich Kolbus'un Rahden'de köy demircisi olarak başladığı şirket, zamanla dünya lideri konumuna yükselerek ciltleme makineleri üretimine odaklandı.

Şirketin 2020 yılı konsolide ciro rakamı ise yaklaşık 60 milyon Euro olarak belirtilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.