Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle hemen hemen her sektör ve hizmete peşi sıra zam gelirken, şirketler ve vatandaşlar da maliyetlerini karşılamakta epey bir zorluk çekiyor.
Ünlü şirketler bile maliyetlerini karşılamadığı ve ekonomik darboğaza sıkışıyor.
O ünlü oteller zincirinin de ekonomik darboğaza sıkıştığı ortaya çıktı ve o otelin de iflası istendi.
İflas eden FTI grubu içinde durumu en iyi olan ve bu nedenle iflas yerine konkordato talebinde bulunan Meeting Point’in de iflası talep edildi.
GEÇİCİ İFLAS YÖNETİCİSİ ATANDI
Münih Mahkemesi, 24 Haziran'da Meeting Point International ve Meeting Point Hotelmanagement şirketleri için yapılan başvuruyu kabul ettiğini duyurdu. Münih'teki Müller-Heydenreich Bierbach & Kollegen hukuk bürosundan yeniden yapılandırma uzmanı ve avukat Oliver Schartl, her iki şirket için de geçici iflas yöneticisi olarak atandı.
TOPLAM 55 OTELİ BULUNUYOR
Toplamda sekiz ülkede faaliyet gösteren Meeting Point otellerinin operasyonlarının, iflas sürecinden etkilenmeyeceği belirtildi. Bu ülkeler arasında Türkiye, İtalya, Hırvatistan, Fas, Mısır, Kanarya Adaları, Malta ve Yunanistan yer alıyor. Şirketin 5’i kendi mülkü olan, toplam 55 oteli bulunuyor.
Meeting Point International’ın 17 ülkede 49 acentesi mevcut. Ayrıca Meeting Point Hotelmanagement portföyünde Labranda, Design Plus, Kairaba, Lemon & Soul ve MP Hotels gibi otel markaları yer alıyor.
Geçici iflas yöneticisi Oliver Schartl, otel şirketlerinin uzun vadeli geleceğini güvence altına almak amacıyla her ülkedeki yöneticilerle temas halinde olduklarını ifade etti. Schartl, "Otel şirketlerinin mevcut değerlerini korumak ve mümkün olduğunca fazla yerel istihdamı sürdürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. Ayrıca, hızlı bir şekilde tamamlanması gereken yapılandırılmış bir satış sürecini başlattıklarını belirtti.