Ünlü oteller zinciri iflasın eşiğinde! Tatil rezervasyonu yapanlar diken üstünde

Ünlü oteller zinciri iflasın eşiğinde! Tatil rezervasyonu yapanlar diken üstünde

4 farklı kıtada 12 farklı ülkede ve Türkiye'de ise MP grubuna ait Çeşme dahil olmak üzere toplam 12 otel ile farklı konseptlerde hizmet veren otelin iflası istendi.

Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle hemen hemen her sektör ve hizmete peşi sıra zam gelirken, şirketler ve vatandaşlar da maliyetlerini karşılamakta epey bir zorluk çekiyor.

Ünlü şirketler bile maliyetlerini karşılamadığı ve ekonomik darboğaza sıkışıyor.

O ünlü oteller zincirinin de ekonomik darboğaza sıkıştığı ortaya çıktı ve o otelin de iflası istendi.

İflas eden FTI grubu içinde durumu en iyi olan ve bu nedenle iflas yerine konkordato talebinde bulunan Meeting Point’in de iflası talep edildi.

Meeting Point iflas başvurusunda bulundu « Turizm Gazetesi – Turizm Haberleri | Tourism Today

GEÇİCİ İFLAS YÖNETİCİSİ ATANDI

Münih Mahkemesi, 24 Haziran'da Meeting Point International ve Meeting Point Hotelmanagement şirketleri için yapılan başvuruyu kabul ettiğini duyurdu. Münih'teki Müller-Heydenreich Bierbach & Kollegen hukuk bürosundan yeniden yapılandırma uzmanı ve avukat Oliver Schartl, her iki şirket için de geçici iflas yöneticisi olarak atandı.

Meet Point Cafe & Bistro

TOPLAM 55 OTELİ BULUNUYOR

Toplamda sekiz ülkede faaliyet gösteren Meeting Point otellerinin operasyonlarının, iflas sürecinden etkilenmeyeceği belirtildi. Bu ülkeler arasında Türkiye, İtalya, Hırvatistan, Fas, Mısır, Kanarya Adaları, Malta ve Yunanistan yer alıyor. Şirketin 5’i kendi mülkü olan, toplam 55 oteli bulunuyor.

Meeting Point International’ın 17 ülkede 49 acentesi mevcut. Ayrıca Meeting Point Hotelmanagement portföyünde Labranda, Design Plus, Kairaba, Lemon & Soul ve MP Hotels gibi otel markaları yer alıyor.

Geçici iflas yöneticisi Oliver Schartl, otel şirketlerinin uzun vadeli geleceğini güvence altına almak amacıyla her ülkedeki yöneticilerle temas halinde olduklarını ifade etti. Schartl, "Otel şirketlerinin mevcut değerlerini korumak ve mümkün olduğunca fazla yerel istihdamı sürdürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. Ayrıca, hızlı bir şekilde tamamlanması gereken yapılandırılmış bir satış sürecini başlattıklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.