Ünlü sanatçı 47 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı 47 yaşında hayatını kaybetti

Türk rock müziğinin önemli gruplarından Replikas’ın solisti Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayatını kaybetti.

Müzik dünyası, Akçelik’in vefatıyla büyük bir kayıp yaşadı. Akçelik için yarın Karacaahmet Şehitlik Camii'nde öğle namazının ardından bir tören düzenlenecek.

GÖKÇE AKÇELİK KİMDİR?

Gökçe Akçelik, 1977 yılında İstanbul’da doğdu ve Türk rock müziğinin öncü isimlerinden biri olarak tanındı. 1993 yılında Barkın Engin ve Orçun Baştürk ile birlikte Replikas grubunu kurarak müzik kariyerine adım attı. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde elektroakustik kompozisyon eğitimi alan Akçelik, grubuyla beş albüm çıkardı ve birçok film müziği besteledi.

1200x675-gokce-akcelik-kimdir-kac-yasinda-vefat-etti-olum-sebebi-belli-oldu-mu-replikasin-solisti-gokce-akcelik-neden-o-1723366084559-jpg.webpReplikas grubu, 1993 yılında Gökçe Akçelik, Barkın Engin ve Orçun Baştürk tarafından kuruldu. Grubun müzikal tarzı, buluntu sesler ve dijital ses işleme üzerine yaptığı çalışmalarla tanındı. 1998’de Selçuk Artut'un, 2000’de ise Erden Özer Yalçınkaya'nın gruba katılmasıyla grup genişledi. 2005’te Yalçınkaya'nın yerine Burak Tamer’in geçmesiyle grup bugünkü şeklini aldı.

Replikas, müzik dünyasında kalıcı bir etki bırakan albümler yayınladı. “Köledoyuran,” “Dadaruhi,” “Avaz,” “Zerre,” ve “Biz Burada Yok İken” gibi albümleri ile dikkat çekti. Grubun yenilikçi ve deneysel müzikal yaklaşımı, Türk rock müziğine önemli katkılarda bulundu.

san-k9li-cover.webpGökçe Akçelik’in, müzik kariyeri boyunca ürettiği eserler ve grubu Replikas, Türk rock müziğinde önemli bir yer edinmiştir. Akçelik’in yarattığı müzikal miras, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda etkili olmuş ve birçok müzikseverin takdirini kazanmıştır. Müzik dünyası, Akçelik’in vefatıyla büyük bir kayıp yaşadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.